Start met kennis van zaken

Publicatiedatum
Ben je een (pre)starter? Wil je jouw ondernemersvaardigheden versterken? Neem deel aan 'Start Me Up' of volg de opleiding Ondernemerschap.

Een drempel minder voor jouw startersdroom

Vanaf september heb je geen attest bedrijfsbeheer meer nodig om zelfstandige te worden. Dit is voor starters een drempel minder om hun droom te realiseren. Maar startende zelfstandigen willen raad, advies en opleiding bij hun opstart of overgang van bij- naar hoofdberoep. Want zelfstandige worden is een grote, vaak risicovolle onderneming. 

Start Me Up van Syntra en Unizo

Om in te spelen op de noden en vragen van (pre)starters lanceren Syntra en Unizo een nieuw traject: Start Me Up. Via www.succesvolstarten.be kan de starter op elke moment zijn/haar persoonlijk traject opstarten. Het intakegesprek met de trajectcoach levert meteen een gratis adviesrapport op met een voorstel van opstartplan. ‘Start Me Up’ bestaat zowel uit individuele coaching als opleiding. Met Learning Snacks (opleiding) volg je als starter korte specifieke opleidingen bij ervaren ondernemers/experten. 

Start Me Up

Opleiding Ondernemerschap bij CVO

Ook de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO) hebben een opleiding waar je jouw ondernemerschapscompetenties kunt bijschaven. De opleiding Ondernemerschap stoomt je klaar voor de vele aspecten van zelfstandig ondernemen: commerciële vaardigheden, boekhoudkunde, marketingplan, juridisch kader, enzovoort. Met het opheffen van het attest bedrijfsbeheer, zal deze opleiding binnenkort vernieuwd worden. 

Delen: