Vanaf september start je zonder attest bedrijfsbeheer

Publicatiedatum
Wie een eigen zaak wil starten, heeft daarvoor vanaf 1 september 2018 niet langer een attest 'Basiskennis Bedrijfsbeheer' nodig. Het decreet daarover werd nu ook door het Vlaams Parlement goedgekeurd.

Attest Basiskennis Bedrijfsbeheer

Wie een zaak wil starten, moet vandaag nog altijd verplicht een attest Basiskennis Bedrijfsbeheer kunnen voorleggen. Om dat attest te behalen, moet je een aantal vakken rond economie gevolgd hebben. Dat kan zowel in het reguliere onderwijs, bij Syntra of bij de Centra voor Volwassenonderwijs (CVO's). Vanaf 1 september 2018 valt die verplichting weg.

Philippe Muyters
Een algemeen ondernemersattest geeft alleen weer dat iemand op een bepaald moment in het verleden de juiste competenties had, en zegt niks over hoe die competenties zijn veranderd door de jaren heen. Ik zet liever in op constante ontwikkeling van ondernemerschap, want ook voor ondernemers verandert de wereld snel.
Philippe Muyters
Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Onnodige drempel weghalen

Volgens minister Muyters is het attest een onnodige drempel die sommige getalenteerde mensen tegenhoudt om een zaak te starten. De minister heeft een actieplan klaar dat meer moet inzetten op de constante ontwikkeling van competenties.