Roadmap 'Voedselverpakking van de toekomst'

Publicatiedatum
Eind vorig jaar lanceerde Pack4Food samen met een consortium van vier speerpuntclusters, Flanders’ FOOD (Agrovoedingsindustrie), VIL (Logistiek), Catalisti (Chemie-Kunststoffen), SIM (Materialen) de Roadmap ‘Voedselverpakking van de Toekomst’. Dit project kwam tot stand met steun van VLAIO en bedrijven actief in de volledige waardeketen van de voedingsverpakking.
supermarkt

Voor het eerst gezamenlijke visie en strategie

In 2030 zullen alle voedselverpakkingen circulair moeten zijn en ook aan de snelle evolutie van digitalisatie en personalisatie kunnen we niet voorbijgaan. Pack4Food en de speerpuntclusters Flanders' FOOD (voeding), VIL (logistiek), SIM (nieuwe materialen) en Catalisti (chemie en kunststoffen) werken sinds september 2018 aan een Roadmap rond de voedselverpakkingen voor de toekomst. Met de Roadmap presenteren de partners voor het eerst een gezamenlijke visie en strategie om de komende jaren (2018-2030) projecten op te starten rond duurzame verpakkingen.

De betrokken speerpuntclusters focussen daarbij op drie domeinen:

  1. meer circulaire verpakkingen
  2. intelligente verpakkingen
  3. logistieke processen

Recent werd een beknopte visuele voorstelling van deze roadmap op de Flanders’ FOOD website geplaatst. De visualisatie illustreert de verschillende concepten binnen de strategische onderzoeks- en innovatieagenda voor de voedingsverpakking van de toekomst. Hierbij lanceren wij een warme oproep om deel te nemen aan innovatie trajecten en project ideeën voor te stellen.

korte visualisatie van de roadmap