Overbruggingslening: rentevoet wijzigt vanaf 1 juli

Publicatiedatum
Voor overbruggingsleningen aangevraagd vanaf 1 juli 2023 wijzigt de rentevoet. Voor kmo's geldt vanaf dan een rente van 4,14% of 4,64% op jaarbasis.

Rentevoet wijzigt vanaf 1 juli 2023

De overbruggingslening ondersteunt Vlaamse ondernemingen met liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de oorlog in Oekraïne. Vanaf 1 juli 2023 verhogen de rentes omdat de basisrente, zoals gepubliceerd door de Europese Commissie, is verhoogd. De rente varieert in functie van de grootte van een onderneming en de looptijd van de lening. 

Voor aanvragen ingediend tot en met 30 juni 2023 gelden de huidige rentes

Voor aanvragen ingediend vanaf 1 juli 2023 gelden deze rentes: 

  • Voor kleine en middelgrote ondernemingen, die ervoor kiezen de lening terug te betalen over een periode van 36 maanden, bedraagt de rente 4,14% op jaarbasis. Over 60 maanden bedraagt de rente 4,64% op jaarbasis. De rente is maandelijks te betalen onmiddellijk vanaf de eerste maand nadat de lening uitbetaald werd.
  • Voor grote ondernemingen, die ervoor kiezen de lening terug te betalen over een periode van 36 maanden, bedraagt de rente 4,64% op jaarbasis. Over 60 maanden bedraagt de rente 5,64% op jaarbasis. De rente is maandelijks te betalen onmiddellijk vanaf de eerste maand nadat de lening uitbetaald werd.

Deze rentevoeten gelden voor de hele looptijd van jouw lening. Op 1 oktober 2023 actualiseert de minister opnieuw de rente. 

Je vindt alle info over overbruggingslening via vlaio.be/overbruggingslening.

Delen: