Oproep: Een STEM-academie in elke gemeente

Publicatiedatum
Met dit project wil Vlaanderen kinderen en jongeren in hun vrije tijd laten proeven van STEM. Ontdek het aanbod. VLAIO lanceert ook een nieuwe subsidie-oproep voor erkende STEM-academies. Deadline: 1 september 2020.
STEM oproep

Belang van wetenschappelijke profielen

Het bedwingen van de coronacrisis is een wereldwijde strijd. Het toont ons opnieuw het belang van technologie, wetenschap en innovatie voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Het belang van technische en wetenschappelijke profielen wordt nogmaals in de verf gezet.

Jongeren positieve ervaringen met STEM geven

De Vlaamse Regering wil blijven inzetten op het stimuleren van jongeren om interesse te hebben voor STEM-opleidingen - met ook bijzondere aandacht voor de STEM-richtingen binnen BSO en TSO - en STEM-functies later in het bedrijfsleven. Het opzet is om dit te doen door de jongeren zowel binnen- als buitenschools kansen te geven om positieve ervaringen met wetenschap en technologie te beleven. 

Ontdek het aanbod van STEM-academies

Onder de noemer ‘STEM-academie in elke gemeente’ wil de Vlaamse Regering investeren in activiteiten in de vrije tijd om kinderen en jongeren in contact te brengen met STEM.  Een overzicht van bestaande activiteiten vind je hier: stem-academie

Krijg een erkenning als STEM-academie

Om het netwerk van STEM-academies te verstevigen heeft VLAIO in samenwerking met het werkveld een nieuwe erkenningsprocedure uitgewerkt. Alle organisaties die zich vanaf 2021 als STEM-academie willen positioneren, moeten een nieuwe erkenningsaanvraag indienen, ook degene die in het verleden reeds erkend werden. 

Nieuwe subsidie-oproep voor erkende STEM-academies

Daarnaast lanceert VLAIO een nieuwe subsidie oproep. Via deze oproep kunnen erkende STEM-academie een subsidie ontvangen per gemeente die ze bereiken met een STEM-traject of bij het ontwikkelen van een digitaal concept. 

Voor 2020 staat de subsidie oproep en de erkenningsprocedure nog openen tot en met 01/09/2020

Nog vragen?

Stuur ons een mail via STEM@vlaio.be.