Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Publicatiedatum
Het Flanders Future Techfund (FFTF) wil de Vlaamse strategische onderzoekscentra, universiteiten en speerpuntclusters in staat stellen om de nieuw ontwikkelde technologieën breder in te zetten en sneller naar de markt te laten doorstromen.
data op computerscherm

Brede uitrol van Vlaamse technologie steunen

Vlaanderen investeert elk jaar meer dan 500 miljoen euro in strategische onderzoekscentra (SOC's) als Imec, VIB, Flanders Make of Vito, en in onderzoek en ontwikkeling aan de Vlaamse universiteiten. Zij bouwen een mooie technologieportfolio uit, die bij uitstek platformtechnologie is die kan ingezet worden voor verschillende doeleinden of producten.

Maar de valorisatie van deze technologie is zeer kapitaalintensief, waardoor onderzoekers vaak focussen op één specifieke toepassing: diegene die het snelste op de markt kan komen.

75 miljoen euro voor nieuw technologiefonds

Met de oprichting van het Flanders Future Techfund (FFTF) wil de Vlaamse regering die brede ontwikkeling voortaan betere kansen geven. In de Septemberverklaring werd haar oprichting al aangekondigd, deze vrijdag keurde de Vlaamse Regering dan de ontwerpstatuten goed. Het FFTF wil de Vlaamse strategische onderzoekscentra, universiteiten en speerpuntclusters in staat stellen om de nieuw ontwikkelde technologieën breder in te zetten en sneller naar de markt te laten doorstromen.