Op zoek naar geschikte begeleiding of vorming?

Publicatiedatum
Mogelijk heb je door de coronacrisis als ondernemer extra nood aan begeleiding of opleiding. Wij houden je op de hoogte van het aanbod.
concept van online leren

Door corona extra nood aan begeleiding of opleiding?

De coronacrisis hakt er stevig in bij een groot deel van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen. Maar als ondernemer blijf je niet stilzitten. Mogelijk voel je nu extra de nood aan specifieke begeleiding of een vorming of opleiding. In de VLAIO nieuwsbrief 'corona-update voor bedrijven' nemen we daarom voortaan deze rubriek op.

Op zoek naar coaching, advies en begeleiding? 

VLAIO werkt samen met heel wat experten. Misschien kan je wel coaching, advies of begeleiding op maat gebruiken? Of wil je liever afstemmen binnen een netwerk? In onze databank 'coaching, advies & begeleiding' vind je individuele of groepstrajecten voor ondernemers die starten, groeien of professionaliseren. Ook ondernemers die willen innoveren of hun zaal grondig willen veranderen kunnen hier interessante trajecten vinden. Maak er gebruik van! Zoek op trefwoord of gebruik de filters.

Op zoek naar vorming en opleiding?

Ben je eerder op zoek naar een diepgaandere opleiding of vorming? Dan kan je mogelijk een geschikte opleiding vinden in het aanbod van SYNTRA of de VDAB:

SYNTRA: opleidingen die je vooruit helpen

SYNTRA is de specialist in praktijkgerichte, trendy opleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snoeihard mee aan de slag te gaan. Via training en kennisdeling maak je werk van futureproof competenties. En kom je tot nieuwe inzichten, innovaties én kansen. Het SYNTRA-netwerk bestaat uit 5 opleidingscentra met 22 SYNTRA-campussen in Vlaanderen en Brussel.

Je kan het volledige opleidingsaanbod raadplegen via www.syntra.be.

 

NIEUW vanaf 2021: Opleidingstrajecten circulair ondernemerschap

In opdracht van SYNTRA Vlaanderen en VLAIO werken EY en UHasselt nieuwe opleidingstrajecten uit rond circulair ondernemen voor kmo's en zelfstandigen. 

Meer info en inschrijven

 

VDAB: ruim aanbod (digitale) vorming 

Ook VDAB heeft een ruim aanbod aan digitale, gratis opleidingen, webinars en workshops om ondernemers te ondersteunen. Zit je met vragen over je loopbaan? Dan kan je terecht bij de VDAB voor loopbaanbegeleiding. Vaak kan je hiervoor betalen met loopbaancheques, waardoor je zelf maar een klein deel van de begeleiding betaalt. Of vind je het moeilijk terug aan de slag te gaan door corona? Of hebben je medewerkers vragen over hun terugkeer naar de werkvloer? Via VDAB kan je ook gratis beroep doen op een jobcoach. Zo sta je sterker in je schoenen als je onderneming weer op 100% draait. 

Het aanbod voor ondernemers vind je terug via www.vdab.be/blijf-ondernemen. Het algemene VDAB-aanbod van ruim 268 gratis online opleidingen vind je via www.vdab.be/onlineleren.

Horeca Vlaanderen: gebruik de lockdown om je bij te scholen

Als horeca-ondernemer zit stilzitten niet in je DNA. Je wilt vooruit. Stoom je nu als horeca-ondernemer klaar voor takeaway, breid je sociale media gigantisch uit en optimaliseer je cashflow. Kortom, doe digitaal de spurt vooruit. De Horeca Academie van sectorfederatie Horeca Vlaanderen stelt maar liefst 28 webinars voor op 5 weken tijd. Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met en met steun van de Vlaamse overheid en Metro Cash&Carry.

Neem een kijkje en schrijf je meteen in via www.horecavlaanderen.be/academie-opleidingen-home.

 

Jouw bedrijf tijdens de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen tijdens de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.