Word circulair ondernemer of installateur van duurzame energietechnologie

Publicatiedatum
Verbeter de wereld, begin deze winter met een Syntra-opleiding tot installateur van elektrische laadpalen, thuisbatterijen of warmtepompen! Of begeleid als coach bedrijven en organisaties in de omslag naar circulair denken of ga zelf aan de slag als circulair ondernemer. Of wil je je verder verdiepen in het toenemend belang van digitalisering? Word data-analist of cybersecurity engineer!

In de kijker: Zet in op duurzaam ondernemen

1. Circulair ondernemer

Ben je gepassioneerd door circulair denken? Begeleid als coach bedrijven en organisaties in de omslag naar circulair denken of ga zelf aan de slag als circulair ondernemer. Door het opmaken van een veranderingstraject met concrete acties kan je een organisatie ecologisch en financieel vooruit zullen helpen. 

2. Bouwkunde en duurzame technieken voor de vastgoedmakelaar

Ben je aan de slag als vastgoedprofessional? Dan word je meer en meer geconfronteerd met oudere panden op de markt die vragen om noodzakelijke renovaties. Leer tijdens deze opleiding hoe je het best je klant kunt adviseren in verband met renovaties, kostprijzen, duurzame oplossingen en subsidies.

In de kijker: Word installateur van duurzame energietechnologie

1. Installateur van thuisbatterijen

Ben je een elektrotechnische installateur die zich wilt verdiepen in thuisbatterijen? Dan is deze korte opleiding jou op het lijf geschreven! Intelligent gebruik van thuisbatterijen helpt consumenten en bedrijven geld te besparen. Bovendien biedt de Vlaamse overheid een premie voor thuisbatterijen aan gezinnen met een digitale elektriciteitsmeter. 

2. Installateur van elektrische laadpalen

Wil jij van het plaatsen en aansluiten van elektrische laadpalen jouw beroep maken? Leer monteren volgens situatieschema, vergroot je marktkennis over laadpaalinfrastructuur en verneem alles over de software en exploitatie die achter deze technologie schuilen tijdens deze opleiding! 

3. Gecertificeerd installateur hernieuwbare energie - warmtepompen

Ben je een installateur en wil je je verdiepen in warmtepompen? In deze korte opleiding leer je alles en aan het einde bekom je het certificaat om in België aan de slag te mogen gaan! Samen met onze partner Kenniscentrum Energie Thomas More zorgen wij ervoor dat je inzicht krijgt in de voorbereiding, de realisatie en exploitatie van warmtepompsystemen. 

4. Batterijspecialist (gevorderd)

Als batterijspecialist ben je op de hoogte van alle huidige gangbare batterijtechnologieën. Je kan batterijen inzetten en onderhouden in verschillende toepassingsgebieden, waarbij correcte dimensionering en technologiekeuze belangrijk zijn.

In de kijker: Stoom je klaar voor de digitale toekomst

1. Cybersecurity engineer

Deze opleiding heeft het niveau gevorderd. Er is dus basiskennis vereist die we afchecken tijdens de intake. Krijg jij het warm van het creëren en onderhouden van hardware, software en preventiemaatregelen voor de bescherming van systemen, netwerken en data? Ben je bovendien sterk in netwerkbeheer, stressbestendig en denk je oplossingsgericht en anticiperend? En heb je al sterke kennis van netbeheer? Word cybersecurity engineer!

2. Data-analist

Wil jij business met IT laten praten en nieuwe inzichten aanreiken? Ben je wiskundig ingesteld en heb je passie voor statistiek en gegevens? Word data-analist en ga aan de slag als zelfstandige of groei door in je job! Data-analist is hét beroep van de toekomst. Het belang van data zal alleen maar toenemen en dus ook de vraag naar specialisten die deze data kunnen interpreteren voor strategische bedrijfsdoeleinden.

3. Motion Graphic Design

Zou je jouw eigen logo eens willen animeren? Een coole intro voor je youtube video maken? Of heb je een bedrijfsfilmpje dat bewegende tekst nodig heeft? Motion design is onmisbaar in de audiovisuele sector. In deze cursus krijg je de basis van het vak aangeleerd en maak je kennis met de verschillende toepassingen.

4. Soundproducer – instrumenten en sounddesign

Wil je creaties maken van alle niet-gecomponeerde geluidselementen in een film, een voorstelling, een muziek-opvoering of -opname, een computerspel, een app of elk ander multimedia project? Als soundproducer ben je de manipulator van audio elementen om een bepaald gewenst effect te bereiken of bepaalde gevoelens teweeg te brengen.

5. 3D Character modeling

Heb jij tekentalent en wil je weten hoe een personage tot leven komt in een game, animatiefilm of een andere productie? Deze cursus “Character Design” laat je kennis maken met de eerste stappen van het ontwerpen van een personage.

Laat je inspireren!

Kan Syntra een echte ondernemer van jou maken? JA! De twee ondernemers in het filmpje hieronder waagden de sprong en realiseerde hun droom!

Roman startte zijn eigen fietsenzaak:

Elisa volgde maar liefst 3 opleidingen om haar droom waar te maken:

 

Syntra: opleidingen die je écht vooruit helpen

Syntra is de specialist in praktijkgerichte, trendy opleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snoeihard mee aan de slag te gaan. Via training en kennisdeling maak je werk van futureproof competenties. En kom je tot nieuwe inzichten, innovaties én kansen. Het Syntra-netwerk bestaat uit 5 opleidingscentra met 22 campussen in Vlaanderen en Brussel.

Je kan het volledige opleidingsaanbod raadplegen via syntra.be.

 

Delen: