In oktober focust Europa op cybersecurity. Jouw onderneming ook?

Publicatiedatum

Al voor de 11de keer focust de EU op de strijd tegen wereldwijde cybercriminelen. Zet jouw onderneming ook acties op om zich te wapenen? Check de VLAIO-steun die je hiervoor kan krijgen!

#BeSmarterThanAHacker

Tijdens de European Cybersecurity Month (ECSM) van dit jaar duiken we diep in de wereld van Social Engineering, waar cybercriminelen slimme manipulatietactieken gebruiken om onze beveiligingsmaatregelen te omzeilen. #BeSmarterThanAHacker - vertaald als 'wees slimmer dan een hacker' - is dan ook het motto van deze editie en verwijst naar de kennis en tools die we nodig hebben om onszelf te beschermen tegen cybercriminelen.

Ontrafel mee de wereld van Social Engineering, van phishing-e-mails tot impersonatiescams. De EU lanceert hiervoor heel wat tools, interactieve quizzen en spelletjes, activiteiten en webinars.

Ontdek hier #ECSM2023.

Promoot ook jouw event

ECSM is een open platform waarop elke lokale organisator van een evenement zijn of haar activiteit kan delen. De aanvaarde voorstellen zullen als ECSM-activiteiten worden vermeld op de interactieve kaart van Europa op de website voor publieke toegang en registratie.

Voeg hier je activiteit toe. 

Investeren in sterkere cybersecurity met VLAIO-steun? 

Inspireert de European Cybersecurity Month je om werk te maken van een sterkere cyberveiligheid in jouw onderneming? Goed nieuws! De cybersecurity verbetertrajecten ondersteunen jouw kmo of maatwerkbedrijf hierbij. Tijdens zo’n individueel begeleidingstraject helpt één van de acht erkende dienstverleners de cyberbeveiliging van je onderneming te versterken en je weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen. 

Drie pakketten afgestemd op jouw noden

VLAIO biedt drie versies van het traject aan, afhankelijk van de wensen en noden van je onderneming. Wil je graag een eerste, laagdrempelige analyse maken van jouw cyberbeveiliging om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook begeleiding op maat nodig bij het oplossen van veiligheidsproblemen? Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen, kies je in samenspraak met een dienstverlener één van deze drie pakketten:

  • START: eerste analyse + opmaak actieplan
  • MEDIUM: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen beperkt aantal veiligheidsproblemen
  • PLUS: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen veiligheidsproblemen

Wat kosten de pakketten na tussenkomt van de subsidie?

Voor elk van de pakketten neemt VLAIO maximaal 50% van de kostprijs voor zijn rekening. Na de tussenkomst van de subsidie betalen bedrijven naargelang het gekozen pakket en de dienstverlener tussen € 4.600 en € 17.500 (excl. btw):

  • START: tussen € 4.600 en € 5.350 (excl. btw)
  • MEDIUM: tussen € 8.500 en € 10.500 (excl. btw)
  • PLUS: tussen € 14.500 en € 17.500 (excl. btw)

Meer info over de kostprijs en wat wel en niet in aanmerking komt voor de steun vind je op de pagina 'bedrag' van de subsidiewebsite.

 

Op zoek naar steun, advies en begeleiding rond cybersecurity?

Cybersecurity is voor ondernemingen vandaag net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Een sterk cybersecuritybeleid wekt ook vertrouwen op bij klanten en leveranciers. Het zorgt voor businesscontinuïteit en risicomanagement en geeft je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte onderneming.

VLAIO en het VLAIO Netwerk helpen je graag op weg naar een sterk cybersecuritybeleid. Een overzicht van steun, advies en begeleiding vind je via vlaio.be/cybersecurity.

 

Delen: