Mieke Frijters (ATF) is dé strafste vrouwelijke ondernemer

Publicatiedatum
Acht gedreven dames maakten kans op de Womed Award of De Belofte. Mieke Frijters (ATF) werd bekroond als dé strafste vrouwelijke ondernemer. In de categorie 'Belofte' won Isabelle Ulenaers (HERSELF). Benieuwd wie deze winnaressen en genomineerden zijn? We stellen ze kort aan je voor.

Mieke Frijters van ATF is dé strafste vrouwelijke ondernemer

Deze prijs wordt uitgereikt aan ervaren vrouwelijke ondernemers die minimum 5 jaar zelfstandig zijn in hoofdberoep.

Mieke staat aan het roer van 'ATF - de juiste weg', een stoer familiebedrijf met 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Klanten zijn - onder meer - de Vlaamse overheden, de (petro-)chemische industrie en bedrijven in en rond de haven van Antwerpen. ATF krijgt steun van VLAIO via de kmo-groeisubsidie

De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf, waarvan haar overname van het volledige bedrijf in 2012 een straffe illustratie vormt. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk. Proficiat! 

Waren ook genomineerd voor een Womed Award:

Leslie Cottenje van Hello Customer

Leslie is CEO van technologiebedrijf Hello Customer, dat 'software as a service' aanbiedt aan grote organisaties. Met deze intelligente CX-oplossing worden bedrijven écht klantgericht dankzij artificiële intelligentie die klantenfeedback analyseert. In 3 jaar groeide het bedrijf met 20 nieuwe medewerkers. Hello Customer kreeg begeleiding van VLAIO en steun in de vorm van Strategische Transformatiesteun en een ontwikkelingsproject.

Marleen De Vijt van Azull

Droom je van een tweede woonst aan de Spaanse kust? Marleen bouwde haar bedrijf Azull over de afgelopen tien jaar uit tot Belgisch marktleider in Spaans vastgoed. Integriteit en expertise zijn daarbij de sleutelbegripen. Haar kmo groeit snel en telt inmiddels 17 medewerkers en heeft zowel kantoren in de Benelux als in Spanje zelf. Marleen is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en vernieuwing. 

Isabelle Ulenaers van Natural Self EU wint De Belofte

Deze prijs wordt uitgereikt aan vrouwelijke ondernemers die minimum 1 jaar en maximum 5 jaar zelfstandig zijn in hoofdberoep.Isabelle heeft haar carrière als klinisch psychologe aan de kant geschoven om natuurlijke verzorgingsproducten te maken die doen wat ze beloven. Je hebt haar misschien zien voorbij komen in het VIER programma 'De Leeuwenkuil'. Ook heeft ze haar ondernemingsplan voorgesteld aan FINMIX. Isabelle heeft een paar motto’s die haar al verder hebben geholpen:

  • Gewoon beginnen, stap voor stap … hoe klein de stapjes ook zijn
  • Er is voor alles een oplossing
  • De wereld is groot

Waren ook genomineerd voor De Belofte:

Marie Claessens van The mocktailclub (Oost-Vlaanderen)

Marie werd intolerant voor alcohol en begon een receptenblog over non-alcoholische dranken in een feestelijk en origineel jasje. Het succes van de blog vertaalde zich al snel naar een bedrijf. Ze maakt haar mocktails in een eigen atelier met verse vruchten en kruiden en werkt uitsluitend met natuurlijke ingrediënten en ongeraffineerde suikers. 

Kaatje Goyens van KROK (Limburg)

Kaatje haar motto is 'keep it simple" maar dan wel van zeer hoge kwaliteit. Met haar croques gemaakt kraakverse ingrediënten bereikt ze een breed publiek gezien ze ook let op de betaalbaarheid. Geen overproductie dus geen food waste. Deze onderneemster werd door UNIZO al bekroond als Limburgse 'Starter van het Jaar 2017'.

Inge Louf van OY Care (West-Vlaanderen)

Inge gaat voor een frisse wereld met een innovatie deo: OY reinigt de poriën diep zonder laagje vernis, de huid blijft heel zuiver en puur. OY Care kreeg coaching van VLAIO bedrijfsadviseur Katelijne Strubbe, lees hier hun samenwerkingsverhaal. Eerder kreeg ze ook VLAIO-steun in de vorm van een onderzoeksproject en ontwikkelingsproject.

Jessica Van Humbeeck van Thee met een verhaal (Vlaams-Brabant)

Jessica startte met een kleine webshop en theedegustaties. Een jaar later kwam de pop-up winkel in Aarschot erbij. Ondertussen heeft ze 2 vestigingen, verschillende verkooppunten,een theeboek uitgegeven, een sterk merk in de wereld gezet en is ze ook te zien op #EclipsTV in haar eigen tv-programma: #Theemeteenverhaal.

Proficiat aan al deze gedreven ondernemers! 

 

Over de Womed Award

Womed Award is een initiatief van Markant vzw en UNIZO met steun van VLAIO. De Award zet inspirerende vrouwelijke ondernemers in de kijker. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 27 februari in Brussel

 

Delen: