Merk, model of octrooi registreren? Met de IE-voucher krijg je een deel van je aanvraagkosten terug!

Publicatiedatum
Wil je als ondernemers een intellectuele eigendom-scan laten doen? Of wil je jouw merk, model of octrooi registreren? Ook dit jaar kan je via Europese steun een deel van de gemaakte kosten terugvorderen.

Neem ook deel aan de VLAIO-zitdagen rond dit topic - de volledige kalender voor 2022 vind je onderaan.

Wat is het SME Fund?

Als je je merk of model registreert, kan je met behulp van subsidie (IE-voucher) van het SME Fund tot 75% van de aanvraagkosten terugkrijgen. Het SME Fund is een initiatief van de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door het European Intellectual Property Office (EUIPO). Het SME Fund is beschikbaar van 10 januari 2022 tot 16 december 2022, zolang er Europees budget beschikbaar is. Alle in de Europese Unie gevestigde kmo’s (Europese definitie) komen in aanmerking. 

Concreet bestaan er twee vouchers, die los van elkaar gebruikt kunnen worden:

  • Met ‘voucher 1’ kan je een deel van de kosten van een IE-scan, een merk-en/of modelregistratie (tot € 1.500) terugvorderen.
  • Met ‘voucher 2’ kan je een deel van de taksen van octrooien (tot € 750) terugvorderen.

Lees meer over welke kosten in aanmerking komen op de BOIP-website.

Meer info?

Ook op onze pagina's rond intellectuele eigendom in de subsidiedatabank. Ook kan je contact opnemen met bedrijfsadviseurs en IE-experten annemie.hautekiet@vlaio.be of jarn.baele@vlaio.be

 

Kom in 2022 naar een (online) IE-zitdag!

Heb je concrete vragen rond intellectuele eigendom met betrekking tot jouw idee of ontwikkeling? Bespreek ze met een expert in de materie op de zitdagen IE! De volledige kalender voor 2022 is bekend. Schrijf je hier in voor een IE-zitdag. 

Ontdek het programma en schrijf je in.