Merk, model of octrooi registreren? Met de IE-voucher krijg je een deel van je aanvraagkosten terug!

Publicatiedatum
Wil je als ondernemers een intellectuele eigendom-scan laten doen? Of wil je jouw merk, model of octrooi registreren? Nog tot 16 december 2022 kan je via Europese steun een deel van de gemaakte kosten terugvorderen. Hierdoor kan je de kosten van een intellectuele-eigendomscan, merk-en/of modelregistratie (tot € 1.500) en/of octrooi (tot € 750)  terugvorderen.

Wat is het SME Fund?

Als je je merk of model registreert, kan je met behulp van subsidie (IE-voucher) van het SME Fund tot 75% van de aanvraagkosten terugkrijgen. Het SME Fund is een initiatief van de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door het European Intellectual Property Office (EUIPO).

Hoeveel kosten kan je terugkrijgen en voor welke kosten?

Concreet bestaan er twee vouchers, die los van elkaar gebruikt kunnen worden:

  • Met ‘voucher 1’ kan je een deel van de kosten van een IE-scan, een merk-en/of modelregistratie tot € 1.500 terugvorderen.
  • Met ‘voucher 2’ kan je een deel van de taksen van octrooien tot € 750 terugvorderen.

Lees meer over welke kosten in aanmerking komen op de BOIP-website.

Zolang budget beschikbaar is (en tot uiterlijk 16/12)

Het SME Fund is beschikbaar tot 16 december 2022, zolang er Europees budget beschikbaar is. Alle in de Europese Unie gevestigde kmo’s (Europese definitie) komen in aanmerking. Wacht dus niet tot het laatste moment om dit jaar nog te genieten van dit aanbod!

Waar aanvragen?

De IE-vouchers vraag je hier online aan bij het SME Fund. Je krijgt hier ook uitgebreide info over hoe dat in z'n werk gaat. 

Meer info?

Ook op onze pagina's rond intellectuele eigendom in de subsidiedatabank. Ook kan je contact opnemen met bedrijfsadviseurs en IE-experten annemie.hautekiet@vlaio.be of jarn.baele@vlaio.be

Delen: