Kmo-porteuille aangepast

Publicatiedatum
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft de aanpassing van de kmo-portefeuille goedgekeurd. Het percentage steun en het maximumplafond per jaar wijzigen.
twee jongetjes kijken over een muur

Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits heeft de aanpassing van de kmo-portefeuille goedgekeurd. Met de kmo-portefeuille kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via een eenvoudig elektronisch systeem opleidingen en adviezen aankopen.

  • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en adviezen kreeg nu 40% steun van de Vlaamse overheid met een maximum van 10.000 euro per jaar. In de toekomst zal dat percentage op 30% liggen met een maximumplafond van 7.500 euro.
  • Een middelgrote onderneming kreeg nu 30% met een maximumplafond van 15.000 euro per jaar. Dat percentage zal in de toekomst op 20% liggen met een maximumplafond van 7.500 euro.

“We behouden een hogere steun voor de kleine ondernemingen. Jonge en kleine bedrijven hebben vaak meer nood aan de ontwikkeling van competenties of het aankopen van kennis van buiten de onderneming. Met het nieuwe plafond zullen in de praktijk maar een beperkt aantal bedrijven een lager steunbedrag krijgen”, zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.

Lees hier het volledige persbericht van minister Crevits.

Delen: