KdG en VIVES bekroond met Triple E-Award voor ondernemende onderwijsinstelling

Publicatiedatum
Dit jaar haalden Karel de Grote Hogeschool en VIVES niet alleen de finale van de Triple E-Awards, ze gingen ook met de 1e en 2e prijs lopen in de categorie 'Young Entrepreneurial University of the Year'. Proficiat!
van links naar rechts: voor KdG: Jeroen Peeters, Sven Jacobs en Annemie Soetewey, voor VIVES: Nathalie Voet, Evy Declercq en Matthias Malfrere

Wat zijn de Triple E-Awards?

De Triple E-Awards zijn een wereldwijde erkenning voor de inspanningen van het hoger onderwijs voor meer ondernemerschap. Het doel is om de rol die de onderwijsinstelling in de gemeenschap en het bredere ecosysteem (kan) spelen, in de verf te zetten. 

Karel de Grote Hogeschool en VIVES winnen goud en zilver!

Dit jaar haalden Karel de Grote Hogeschool en VIVES niet alleen de finale, ze gingen ook met de 1e en 2e prijs lopen in de categorie 'Young Entrepreneurial University of the Year'! Die categorie bekroont onderwijsinstellingen waarbij ondernemerschap doorheen de hele werking is ingebed. Proficiat!

De prijzen werden uitgereikt op een vierdaagse conferentie in Barcelona met een 500 tal aanwezigen, met als thema 'Entrepreneurial and Engaged Universities for Sustainable Development'.

Ecosystemen voor student-ondernemers

De Karel de Grote Hogeschool is partner in het ecosysteem voor student-ondernemerschap Take Off Antwerp, VIVES is partner in de ecosystemen voor student-ondernemerschap TURBO (Brugge) en Start@K (Kortrijk). De ecosystemen krijgen sinds 2016 steun van EFRO-VLAIO, sinds 2020 van VLAIO. Annemie, Evy en Matthias zijn ook jarenlang lid van het forum ondernemend hoger onderwijs dat VLAIO faciliteert. 

 

Ondernemend leren over disciplines heen: waarom, wat, hoe?

Samen met tal van partners zet VLAIO reeds geruime tijd in op het bevorderen van ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren en de ontwikkeling van bijbehorende competenties. We organiseren dit professionaliseringstraject in samenwerking met het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs.

Hier vind je meer informatie over het professionaliseringstraject van ondernemend onderwijs.

 

Delen: