Internationaal samenwerken rond software? ITEA webinar op 2 juni

Publicatiedatum
Via het Europese ITEA-programma krijg je steun om in consortium met Europese partners een O&O project te realiseren waarvan software een belangrijk onderdeel is. Interesse of vragen? Op 2 juni organiseert ITEA samen met VLAIO, SPW en Innoviris een webinar met focus op België. Ook de regels voor een steunaanvraag bij VLAIO worden toegelicht.
ICT

Wat is ITEA? 

ITEA is een industriegedreven Europees ecosysteem voor collaboratieve R&D projecten die raken aan de brede thematiek van software-intensieve systemen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen in deze projecten zijn o.a. artificiële intelligentie, cybersecurity, smart cities, Industrie 4.0, slimme mobiliteit, gezondheidszorg en smart engineering. ITEA richt zich naar samenwerkingen tussen organisaties uit verschillen landen. De subsidies worden voorzien door de verschillende landen en regio’s. Voor Vlaanderen loopt dit via een steunaanvraag bij VLAIO

ITEA webinar - op 2 juni 2023 

Op 2 juni van 13.30u tot 16u organiseren ITEA, VLAIO, Innoviris en SPW een webinar met focus op België. Dit is de agenda: 

  • 13:30 - Introduction to ITEA 
  • 13:40 - Introduction to VLAIO and funding outlook for the Flemish organisations 
  • 13:50 - Introduction to innoviris and funding outlook for the organisations from the Brussels region 
  • 14:00 - Introduction to SPW and funding outlook for the Walloon organisations 
  • 14:10 - Testimonials from experienced ITEA project partners 
  • 14:40 - Q&A 
  • 14:50 - Pitches 

Dit webinar is ondertussen afgelopen. Download de presentaties.

ITEA oproep 2023-2024 

Ook dit jaar wordt een Europese projectoproep gelanceerd in 2 fases  

  1. ITEA Project Outlines - indienen ten laatste op 13 november 2023

 In een eerste fase wordt een Europees projectvoorstel ingediend (PO, Project Outlines), een eerder beknopte omschrijving van het projectvoorstel. De deadline voor de indiening is 13 november 2023. 

  1. Full Project Proposal - indienen tegen 19 februari 2024

In een tweede fase wordt aan de geselecteerde projecten gevraagd om een Full Project Proposal (FPP) in te dienen tegen 19 februari 2024. Deze zal op Europees niveau geëvalueerd worden, waarin de beste projecten een Eureka!-label krijgen. 

Vlaamse aanvraag bij VLAIO

Naast de internationale ITEA-aanvraag, is het nodig om een Vlaamse aanvraag in te dienen bij VLAIO, ten laatste op 31 mei 2024. 

Indienen gebeurt via de subsidiekanalen ontwikkelingsproject of onderzoeksproject. We verwachten dat de bijdragen van alle betrokken Vlaamse partners in één aanvraag per project gebundeld worden. De indiening gebeurt via het VLAIO online platform (zie knop ‘aanvragen’ bij de deelnemende subsidies).

Consortiumvorming - PO Days 2023

Op de “ITEA Project Outline preparation days” op 12-13 september 2023 in Berlijn presenteren meer dan 300 potentiële projectpartners projectconcepten en worden ideeën uitgewisseld. Via werkgroepen worden op die manier consortia opgebouwd. Meer info op itea4.org.

 

Vraagje?

Onze contactpersoon voor ITEA is Frederik De Vusser.

 

Delen: