Inspiratie over bedrijvige kernen? Eén adres: De Vitrine

Publicatiedatum
De Vitrine is hét inspiratieplatform voor iedereen die meebouwt aan de bedrijvige kernen van de toekomst. Met innovatieve kernversterking als rode draad vind je hier – verspreid over 8 thema’s - inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Misschien weldra ook uit jouw stad of gemeente?

Wekelijks vullen we De Vitrine aan met nieuws, voorbeelden, projecten, goede praktijken, beelden en getuigenissen. Kom dus regelmatig een kijkje nemen. Via zoekfuncties en filters navigeer je makkelijk naar de juiste inspiratie om de kern te versterken en er op maat van jouw project mee aan de slag te gaan.

Wat biedt De Vitrine?

Alle inspiratie op De Vitrine is te vinden in één van de acht thema’s:

  • Bedrijvige kernen
  • Bestuur
  • Mobiliteit
  • Ruimtelijke context
  • Milieu & klimaat
  • Begeleiding & samenwerking
  • Beleving & aantrekking
  • Trends en ontwikkelingen

Zo kan je op De Vitrine artikels vinden als ‘Het stadscentrum als woonerf’, ‘Drones voeren parkeeronderzoek uit in Duffel’ of ‘Toerisme inclusiever maken’. Neem dus snel een kijkje.

Een interactief platform voor jou en je collega’s

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste artikels op De Vitrine in het thema van jouw voorkeur? Maak een gratis account aan op het platform. We melden je dan zo snel mogelijk de nieuwste items in dat thema.

Ben je zelf bezig met een interessant project of rondde je er net eentje succesvol af? Breng ons op de hoogte. We plaatsen het graag mee in De Vitrine.

Kernversterking ondersteunen

Met De Vitrine wil Vlaanderen frisse concepten en innovatief handelen in bedrijvige kernen nog meer stimuleren. We bouwen daarmee verder op de individuele begeleiding van steden en gemeenten door de Profploeg. Hun geleerde lessen komen binnenkort ook op De Vitrine. In dit artikel lees je wat de Profploeg heeft betekend voor Leopoldsburg.

De Vitrine is tevens een mooi instrument voor de collectieve leertrajecten van De Kernmeesters. Dit voorjaar starten zij met de eerste reeks van zes leertrajecten. Ook de medewerkers van jouw stad of gemeente kunnen hieraan deelnemen. Klik door naar de Vitrine en je kan zelf mee bepalen welke de eerste zes leertrajecten zullen zijn!

Delen: