Innovatieve starter met sterk groeipotentieel? Krijg in 2024 innovatieve starterssteun!

Publicatiedatum

Vanaf 2024 is innovatieve starterssteun een programma met doorlopende indiening. Je kan als starter je dus op elk moment in het jaar aanmelden. Wel zijn er vijf vaste evaluatieperiodes. 

Ben jij een innovatieve starter met sterk groeipotentieel? Meld je nu aan voor deze steun!

€ 50.000 voor innovatieve starters met sterk groeipotentieel

Innovatieve starterssteun richt zich tot starters met sterk groeipotentieel die niet ouder zijn dan twee jaar. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een VLAIO bedrijfsadviseur en een vast steunbedrag van € 50.000. Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. De begrote inspanningen moeten minimaal een mensjaar of een kost van € 70.000 bedragen.

Planning 2024

Vanaf 2024 is innovatieve starterssteun een programma met doorlopende indiening. Starters kunnen zich dus op elk moment aanmelden. Wel zijn er vijf vaste evaluatieperiodes. Afhankelijk van de indieningsdatum van jouw dossier word je in één van deze periodes uitgenodigd om jouw project te komen pitchen:

  • De week van 19 tem 23 februari ’24 (indiening tot 1 februari)
  • De week van 15 tem 19 april ’24 (indiening tot 1 april)
  • De week van 10 tem 14 juni ’24 (indiening tot 27 mei)
  • De week van 7 tem 11 oktober ’24 (indiening tot 23 september)
  • De week van 18 tem 22 november ’24 (indiening tot 5 november)

Per evaluatieperiode kunnen er ongeveer 40 pitches plaatsvinden. Dien je voor een evaluatieperiode in maar is deze al volzet? Dan word je in de volgende evaluatieperiode uitgenodigd.

Het evaluatiemoment waarbij je komt pitchen voor een jury bepaalt of jouw project gesteund wordt of niet. Na de beslissing start voor de geselecteerde starters ook de bijkomende begeleiding door de VLAIO bedrijfsadviseurs.

Hoe aanmelden?

Aanmelden voor innovatieve starterssteun is mogelijk vanaf 3 januari 2024 en verloopt altijd via één van de 12 betrokken VLAIO-partners, die elk een aantal starters als kandidaat mogen doorsturen naar VLAIO. Zij helpen je aanvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen. Concreet gaat het om  Agoria, Sirris, Imec.istart, Voka, UNIZO, Start-it @ KBC, Birdhouse, Flanders’ Space (VRI), Flanders DC, Flanders’ FOOD en LRM - Limburg Startup.

Starters die geen contacten hebben met bovengenoemde partners kunnen zich aanmelden via de VLAIO bedrijfsadviseurs. Zij helpen je graag verder bij het uitwerken van je business case. Daarbij versterken ze je onderneming door je in contact te brengen met expertise uit het VLAIO Netwerk.  

Lees hier alles over de aanvraagprocedure.  

Delen: