ICON-oproepen: doe onderzoek naar artificiële intelligentie en cybersecurity

Publicatiedatum
In het kader van de Vlaamse Beleidsplannen lanceert VLAIO oproepen voor ICON projecten met als thema’s artificiële intelligentie en cybersecurity. Indienen kan tot en met 7 juli 2020.
 

Wil je meer weten over deze ICON-oproep of heb je als bedrijf interesse om deel te nemen aan een ICON-consortium rond artificiële intelligentie of cybersecurity? 

VLAIO organiseert samen met haar partners in maart een matchmaking event rond deze ICON-oproep. Laat hier je e-mailadres achter zodat we je een uitnodiging kunnen bezorgen begin januari 2020. 

 
Lancering ICON-oproepen met Filip Pintelon van Barco, voorzitter van de stuurgroep Artificiële Intelligentie en Mark Andries van VLAIO.
Lancering ICON-oproepen met Filip Pintelon van Barco, voorzitter van de stuurgroep Artificiële Intelligentie en Mark Andries van VLAIO.

Wat is een ICON-project?

ICON (Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek) is een formule voor vraaggedreven, coöperatief onderzoek. Multidisciplinaire onderzoeksteams van wetenschappers, industriepartners en/of social-profitorganisaties werken samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die daarna hun weg vinden in het marktaanbod van de deelnemende partners. 

Wat zijn thematische ICON-projecten artificiële intelligentie en cybersecurity?

Met de Vlaamse Beleidsplannen Artificiële Intelligentie en Cybersecurity wil Vlaanderen respectievelijk 32 en 20 miljoen euro per jaar investeren in artificiële intelligentie (AI) en cybersecurity (CS). Beide beleidsplannen bestaan uit drie luiken die elkaar aanvullen en versterken:

  1. (i) een onderzoeksluik, gericht op versterking van top strategisch basisonderzoek in Vlaanderen,
  2. (ii) een implementatieluik, gericht op implementatie in het Vlaamse bedrijfsleven,
  3. en (iii) een luik flankerend beleid.

Met de thematische ICON projecten artificiële intelligentie (AI-ICON) en cybersecurity (CS-ICON) wil VLAIO de brug slaan tussen onderzoeksresultaten op vlak van AI en CS en toepassingen hiervan in het Vlaamse bedrijfsleven. Er wordt prioriteit gegeven aan projecten met een grote meerwaarde voor Vlaanderen, aan projecten die sterk aansluiten bij de AI en CS onderzoeksprogramma’s, en aan projecten die sterk gerelateerd zijn aan AI en CS.

Subsidiebedrag en deadline

Het bedrijfsdeel wordt gefinancierd aan toepasselijke steunpercentages, zoals voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, uitgezonderd de 10% extra steun voor samenwerking bedrijven. Het onderzoeksdeel wordt gefinancierd aan 100%.

Indienen kan tot en met 7 juli, mits verplichte vooraanmelding op uiterlijk 21 april. Je vindt alle documenten en informatie over de aanvraagprocedure hier voor artificiële intelligentie en hier voor cybersecurity.

Meer info? 

Samen met de verschillende stakeholders en Team Bedrijfstrajecten organiseert VLAIO infosessies, biedt VLAIO ondersteuning bij partner matching/consortiumvorming en begeleidt VLAIO projectgeneratie. Een netwerk-, informatie- en matchmaking event ter ondersteuning van de vorming van consortia is voorzien voor begin maart. Blijf op de hoogte door hier je contactgegevens achter te laten. Neem contact op via 0800 20 555, ai-icon@vlaio.be of cs-icon@vlaio.be

 

Vlaams Beleidsplan Artificiële intelligentie

Vlaanderen investeert jaarlijks 32 miljoen euro in een Vlaams Beleidsplan voor Artificiële Intelligentie (AI), met aandacht voor onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. 

Vlaams Beleidsplan Cybersecurity

Vlaanderen investeert jaarlijks 20 miljoen euro in cyberveiligheid. Het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity is gericht op onderzoek, praktische toepassingen bij bedrijven en opleiding. 

 

Delen: