Hoe ondernemers in je gemeente informeren m.b.t. het coronavirus

Publicatiedatum
De ondernemers in jouw gemeente beleven moeilijke tijden door het coronavirus. Informeer hen zo goed mogelijk. VLAIO bundelt info en steunmaatregelen.

Als gemeente krijg je ongetwijfeld heel wat vragen van ondernemers over het coronavirus en de corona hinderpremie.

Informatie voor ondernemers

Agentschap Innoveren & Ondernemen bundelt de info voor ondernemers (vlaio.be/corona) op haar website. Verwijs er gerust naar door. Zo kan je bijvoorbeeld een link plaatsen op de gemeentewebsite naar deze webpagina’s. Let wel op met het kopiëren van deze teksten. Informatie kan immers zeer snel wijzigen. Up-to-date blijven is dan een uitdaging.

Corona hinderpremie

De corona hinderpremie biedt financiële steun voor ondernemingen die verplicht de deuren moeten sluiten. Alle voorwaarden lees je op www.vlaio.be/coronahinderpremie. Krijg je hierover vragen van ondernemers? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen eerst. Misschien vind je daarin al het antwoord. VLAIO volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, de federale en Vlaamse Regering op de voet en past deze informatie aan waar nodig.

Ondernemers kunnen de corona hinderpremie alleen online aanvragen. De digitale toepassing hiervoor is te bereiken op de webpagina’s over de corona hinderpremie.

Ook ambulante handelaars en foorkramers komen in aanmerking voor de corona hinderpremie. Zij hebben geen attest van de gemeente nodig dat bewijst dat een markt of kermis geannuleerd is.

Nog andere ondernemersvragen over corona?

Ondernemers die daarnaast nog vragen hebben, kunnen het VLAIO Contact Center bereiken via e-mail op info@vlaio.be en via WhatsApp of telefoon op 0800 20 555 (gratis nummer).

Relatiebeheerders lokale besturen

Voor de gemeenten zelf blijven onze relatiebeheerders Machteld De Dobbeleer en Jeremy Roels bereikbaar. Je kan hen een bericht sturen via hun e-mailadres dat bestaat uit voornaam.naam@vlaio.be.