Hinderpremie wint publieksprijs

Publicatiedatum
De GeoSpatial awards werden zoals elk jaar uitgereikt tijdens BeGeo, hét event rond geo-informatie. Zowel de overheid, de privésector als de onderzoekswereld ontmoeten elkaar hier. De hinderpremie-tool van VLAIO en Informatie Vlaanderen won de publieksprijs. Dankzij deze tool worden ondernemers automatisch ingelicht van werken voor de deur en krijgen ze vlot een financiële tegemoetkoming.
we ontvangen de BeGeo award

Samenwerken om geo-gegevens uit te wisselen

De hinderpremie biedt sinds 1 juli 2017 wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor hun deur. Zo kan je je klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. 

Ondernemers moeten daardoor niet zelf uitzoeken of ze in aanmerking komen. De selectie gebeurt voornamelijk op basis van geo-informatie uit het GIPOD (Generiek Informatieplatform Openbaar Domein) en de VKBO (Verrijkte Kruispuntbank van Ondernemingen). De onderneming kan vervolgens haar betaling makkelijk aanvragen via een interactieve webapplicatie waarbij gebruik wordt gemaakt van het Vlaamse Toegangs- en Gebruikersbeheer. 

Lynn De Vlieger

De hinderpremie is een unieke combinatie van geografische en niet-geografische informatie. De laagdrempelige en gebruiksvriendelijke aanvraagprocedure die daaruit volgt wordt echt op prijs gesteld door ondernemers die op dat moment andere dingen aan hun hoofd hebben.

Lynn De Vlieger
Wnd. diensthoofd bedrijfssteun VLAIO

Je hoeft de hinderpremie niet te kennen om ze te krijgen

De hinderpremie-tool biedt voor ondernemingen vier belangrijke voordelen:

  • De applicatie detecteert automatisch of ondernemers al dan niet in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming.  
  • Alle ondernemingen worden als potentiële kandidaten beschouwd. Ondernemingen die de hinderpremie niet kennen, kunnen toch geselecteerd en aangeschreven worden. 
  • Dankzij de tool verloopt de aanvraag voor de hinderpremie efficiënt, zonder administratieve overlast.
  • De uitbetaling van de hinderpremie gebeurt automatisch na de aanvraag en binnen de twee werkdagen. 

Uniek aan dit project is dat ondernemingen door de Vlaamse overheid zelf op de hoogte worden gebracht over de steun waarvoor ze in aanmerking komen.

Mark Andries
Mark Andries
administrateur-generaal VLAIO

Sterke stijging van hinderpremies

De laagdrempeligheid en het gebruiksgemak van de applicatie zorgt ervoor dat ondernemingen succesvol worden bereikt. In 2018 werden in totaal 4.062 hinderpremies uitbetaald voor een recordbedrag van 8.124.000 euro! Meer informatie over de hinderpremie lees je in onze beknopte brochure of hier op de microwebsite

Barbara Van Den Haute

We zijn trots op het winnen van de GeoSpatial Award. De hinderpremie is het resultaat van een doorgedreven samenwerking tussen VLAIO en Informatie Vlaanderen. De hinderpremie getuigt van een moderne digitale overheid die ondernemingen vlot en efficiënt bedient. 

Barbara Van Den Haute
administrateur-generaal Informatie Vlaanderen

Over Informatie Vlaanderen

Informatie Vlaanderen is maakt werk van de digitale transformatie van Vlaamse overheden. We willen een Vlaanderen dat verbonden is, en Informatie Vlaanderen zorgt voor de digitale schakels die hiervoor nodig zijn. Door databronnen te ordenen en samen te werken met partners en agentschappen, inspireert Informatie Vlaanderen overheden om haar eindgebruikers (burgers, ondernemingen en verenigingen) beter te bedienen.

Delen: