Gezocht: aanbieders van slimme luiers voor ouderenzorg

Publicatiedatum
Het PIO-project 'Incontinentie 2.0' zoekt aanbieders van slimme luiers, bijvoorbeeld via sensortechnologie. Iets voor jouw bedrijf? Stel jouw oplossing voor op de marktconsultatie van 17 maart.
luiers voor volwassenen

Professionele oplossing voor incontinentiezorg

Voor het project ‘IncontinentieZorg2.0’ is het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) op zoek naar aanbieders van slimme luiers voor de ouderenzorg. We denken aan technologiebedrijven met sensortechnologie voor gebruik in luiers, producenten van traditionele luiers die een sensor kunnen integreren, of andere bedrijven die een professionele oplossing kunnen leveren voor incontinentiezorg in woonzorginstellingen. Anderzijds denken we ook aan onderzoeksgroepen met relevante expertise over incontinentie in de ouderenzorg.

Meerwaarde voor woonzorginstelling

Het IncontinentieZorg2.0 project wenst te bewijzen dat een slimme luier vandaag in de praktijk een meerwaarde kan betekenen voor bewoner en personeel van een woonzorginstelling.

WZC ZorgSaam, een organisatie van 16 woonzorgcentra (WZC) met 2500 bewoners, wil investeren in het gebruik van slimme luiers op haar locaties. Deze slimme luier moet urine en stoelgang detecteren, en aan het zorgpersoneel aangeven wanneer een luier aan vervanging toe is.

De hoofdcriteria voor de slimme luier zijn:

  • comfort voor de bewoner
  • mobiliteit van de bewoner: de slimme luiert dient te werken over de hele campus
  • betrouwbaarheid van het systeem in de professionele context van een WZC

WZC Zorgsaam wenst op korte termijn een oplossing te laten ontwikkelen en/of een pilootproject op te zetten in twee van haar vestigingen.

Doel marktconsultatie

Tijdens de marktconsultatie willen we de behoeften vanuit de woonzorginstellingen 'matchen' met (deel-)oplossingen beschikbaar op de markt. Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre ondernemingen en onderzoeksgroepen oplossingen kunnen aanreiken voor de behoeften en noden van WZC Zorgsaam, en hoe innovatief, haalbaar en schaalbaar deze oplossingen zijn.

Voor een vlotte discussie en goed resultaat is het aangewezen dat je jouw bedrijf laat vertegenwoordigen door een medewerker met technologische expertise. 

De uitkomst van de marktconsultatie moet WZC Zorgsaam in staat stellen om een geschikte (innovatieve) oplossing voor de gestelde behoefte te laten ontwikkelen, testen of aan te kopen via een overheidsopdracht. 

Overtuigd? Meld je hier aan voor deelname aan deze marktconsultatie!

Waar en wanneer?

De marktconsultatie gaat door op dinsdag 17 maart 2020, 13:00 tot 17:00, centraal in Brussel. De exacte locatie in Brussel zal afhangen van het aantal inschrijvingen en zal begin maart aan de inschrijvers meegedeeld worden. Indien er deelnemers zijn die het Nederlands niet machtig zijn, zal de marktconsultatie in het Engels gehouden worden.    

Schrijf je in voor 6 maart

Deelname is gratis, maar geïnteresseerden schrijven zich best voor vrijdag 6 maart in via het formulier onderaan deze pagina.  

Voor meer informatie bezoek je deze overheidsopdracht hier op de PIO-website.

 

Wil jij de overheid als klant?

Om de publieke sector te innoveren, hebben we de creativiteit van jouw bedrijf nodig! Als grote onderneming, kmo, start-up fo ontwikkelaar kun je dat nu veel makkelijker. Want Vlaanderen zet via het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) nu nog meer in op innovatie. Neem een kijkje op deze website om te kijken welke commerciële kansen een innovatieve overheidsopdracht voor je bedrijf kan bieden en hoe je aan een van de projecten deelneemt. Of lees alvast onze VLAIO-pagina over PIO-projecten

 

Delen: