VLAIO lanceert ICON-oproep gepersonaliseerde geneeskunde

Publicatiedatum
Tijdens de pilootoproep 'Personalised Medicine' zetten we in op ICON-projecten in het domein van diagnose en behandeling. Indienen tot en met 27/08.
labovrouw voor een digitaal bord

Wat is een ICON-project?

ICON (Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek) is een formule voor vraaggedreven, coöperatief onderzoek. Multidisciplinaire onderzoeksteams van wetenschappers, industriepartners en/of social-profitorganisaties werken samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die daarna hun weg vinden in het marktaanbod van de deelnemende partners. 

Wat is een Personalised Medicine ICON?

Tijdens deze pilootoproep Personalised Medicine wordt ingezet op ICON-projecten in het domein van diagnose en behandeling met focus op:

1 Het opbouwen van diepere, gevalideerde kennis m.b.t. data, biomerkers, en analyse ervan.
2. Het faciliteren van bredere toepassing van gepersonaliseerde geneeskunde via innovatieve klinische studies en gepersonaliseerde technologieën.

Prioriteit wordt gegeven aan ziektes met hoge medische nood en/of hoge economische of maatschappelijke impact. 

Subsidiebedrag en deadline

Het bedrijfsdeel wordt gefinancierd aan toepasselijke steunpercentages, zoals voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, uitgezonderd de 10% extra steun voor samenwerking bedrijven. Het onderzoeksdeel wordt gefinancierd aan 100%.

Indienen kan tot en met 27 augustus 2019. Je vindt hier alle documenten en informatie over de aanvraagprocedure.

Meer info? 

De oproep Personalised Medicine is sterk ingebed in het clusterbeleid. Het innovatief bedrijfsnetwerk (IBN) Flanders.health (een initiatief van FlandersBio vzw, DSP Valley vzw en Medtech Flanders vzw) ondersteunt VLAIO en is verantwoordelijk voor het programmabeheer. Flanders.health organiseert infosessies, biedt ondersteuning bij partner matching/consortiumvorming en begeleidt projectgeneratie. Neem contact op via info@flanders.health