FLORA-onderzoek naar darmflora en gezondheid zoekt 400 deelnemers

Publicatiedatum
Doe voor 5 maanden je boodschappen online bij Colruyt en ontdek het effect van gepersonaliseerd voedingsadvies. Dit onderzoek krijgt VLAIO-steun.
vrouw en man genieten van eten

Wat is het FLORA-onderzoek?

Wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat een verstoring van de darmflora in verband kan gebracht worden met verschillende gezondheidsproblemen, zoals een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Onze darmflora wordt door tal van factoren beïnvloed. Wat we eten blijkt erg belangrijk te zijn en dit is ook meteen de focus binnen dit onderzoek.

FLORA, een initiatief van SmartWithFood - een spin-off van Colruyt Group - en ondersteund door VIB en de KULeuven, wil onderzoeken of gepersonaliseerd voedingsadvies een positief effect kan hebben op je darmflora en zo op je hele gezondheid. 

Lees hier het persbericht over de lancering van de FLORA-studie.

Bijsturing van jouw boodschappen via Collect&Go

Tijdens dit onderzoek, dat van start gaat in februari 2020, zal het voedingspatroon en de gezondheid van 400 deelnemers gedurende 5 maanden opgevolgd worden. Tijdens deze periode doe je je boodschappen online via Collect&Go, de boodschappendienst van Colruyt Group. Het samengestelde boodschappenmandje wordt gedurende 3 van de 5 maanden achter de schermen bekeken en - waar mogelijk - zullen bepaalde producten vervangen worden door een gelijkaardig, gezonder alternatief.

Een app zal de deelnemers ook gepersonaliseerde voedingsadviezen geven en deelnemers hebben ook toegang tot een diëtist-advieslijn terecht met eventuele vragen en opmerkingen. 

De data van het project worden gebruikt om dit in de toekomst automatisch te doen, op basis van artificiële intelligentie ontwikkeld door SmartWithFood.

​Iets voor jou? Ga eerst even na of je voldoet aan de criteria.