€1.400.000 om voeding in de Vlaamse zorg te optimaliseren

Publicatiedatum
Het NuHCaS platform mobiliseert € 1.400.000 aan investeringen in onderzoek en infrastructuur om de voeding in de zorg te optimaliseren in Vlaanderen.
vrouw snijdt kruiden in de keuken
Mark Andries

VLAIO financiert via het ‘FoodCare project’ onderzoek naar de link tussen voeding en gezondheid. We zijn ervan overtuigd dat dit praktijkgerichte en collectieve onderzoek heel wat kansen biedt om de gezondheidszorg in Vlaanderen te verbeteren. Maar naast maatschappelijke, zien we ook economische opportuniteiten voor innovatieve voedingsbedrijven die gezondere en gepersonaliseerde voedingsproducten willen ontwikkelen.

-
Mark Andries
,
administrateur-generaal Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jan Vander Stichele

We zijn trots dat we vanaf de start mee kunnen bouwen aan het NuHCaS platform. Het is belangrijk dat we vanuit (West-) Vlaanderen een centrum kunnen uitbouwen voor het onderzoek naar de link tussen voeding en gezondheid. Essentieel hierbij is dat dit onderzoek geïmplementeerd wordt en het dus voor en ook door de voedingsbedrijven en zorgactoren gebeurt. De installatie van de eerste pilootinfrastructuur en de opstart van het eerste onderzoeksproject bieden hiervoor een uitstekende start.

-
Jan Vander Stichele
,
voorzitter raad van bestuur Flanders’ FOOD
Johan Dekeyzer

Als we onze producten kunnen afleveren op een manier waarop zij er een optimale eindkwaliteit mee kunnen bereiken, vormt dit een basis voor langdurige samenwerking.

-
Johan Dekeyzer
,
voedingsbedrijf Dekeyzer-ossaer
Philippe Snick

Doordat de ontwikkelde methodes ook (deels) uitgevoerd zullen kunnen worden door onszelf of door onze klant zal dit het overleg en de ontwikkeling van oplossingen samen met onze klanten vergemakkelijken.

-
Philippe Snick
,
Founder Snick EuroIngredients
Gunther Vanoverschelde

De ontwikkelde protocollen en methoden in FoodCare zullen ons in de toekomst helpen om de ontwikkeling van nieuwe recepturen/producten afgestemd op personen met een zorgbehoefte efficiënter te laten verlopen.

-
Gunther Vanoverschelde
,
Hoofd van de keuken bij Centrale keuken Ruddersstove

Delen: