DigiCoach van Agoria zet turbo op digitale versnelling

Publicatiedatum
Agoria heeft op 27 mei het nieuwe programma 'DigiCoach' gelanceerd om bedrijven te helpen bij hun digitalisering. Dat gebeurde tijdens een online persconferentie met Vlaamse, Waalse en Brusselse ministers Hilde Crevits, Willy Borsus en Bernard Clerfayt, die ook de meter en peters van dit project zijn. Het is de eerste keer dat zij samen de handen in elkaar slaan voor een turbo op de digitale versnelling.

Ontdek de gratis online tools voor jouw kmo!
Foto van brochure 'Digitaal is een mindset' van Agoria

Wat is het DigiCoach-programma?

Het DigiCoach-programma stelt bedrijven in staat om door de vele digitale bomen nog het bos te zien en om makkelijker de weg te vinden naar de honderden excellente leveranciers van digitale oplossingen in dit land. Het programma heeft ook veel aandacht voor de competenties van de medewerkers die cruciaal zijn om digitalisering op volle toeren te laten draaien. Voor de duizenden kmo’s is een beetje hulp in dit complexe labyrint geen overbodige luxe nu het allemaal wat sneller moet.

Ontdek hier het DigiCoach-programma.

Gratis online tools voor kmo's

Het DigiCoach-programma bevat een aantal online toepassingen die gratis ter beschikking worden gesteld aan kmo’s:

  • DigiScan geeft bedrijven een kader om zichzelf te evalueren op het vlak van digitale transformatie met aandacht voor innovatie, zakenprioriteiten, het digitaliseren van de bedrijfsprocessen en de digitale cultuur in een bedrijf. Het is een 360° feedback tool voor een digitaal ontwikkelingstraject.
  • DigiSkills geeft de werknemers van een bedrijf inzicht in hun eigen digitale vaardigheden. Waar zijn bijscholing en/of omscholing nodig om relevant te blijven in een bepaalde job nu, en in 2030? DigiSkills is een paspoort waarmee elke werknemer zijn of haar digitale vaardigheden bekendmaakt.
  • DigiConnect helpt bedrijven om op een gestructureerde manier de weg te vinden naar leveranciers van digitale technologie, infrastructuur, datagedreven toepassingen en allerhande digitale oplossingen. Het is de snelste weg naar dienstverleners voor digitale projecten.

De digitale activiteiten van Agoria worden langs verschillende kanalen door de Vlaamse overheid en VLAIO ondersteund.