Bereid je voor op een digitale toekomst met steun van VLAIO

Publicatiedatum
Technologie helpt ons vandaag meer dan ooit. Investeer dus in digitalisering. Ben je een kmo met AI-plannen? Dan kunnen wij je verder helpen.
digitale data weergegeven op tablet

“De coronacrisis is een soort van 'digitale stresstest' voor bedrijven”

Dat crisissen ondernemers voor uitdagingen stellen, is misschien vanzelfsprekend. Maar zo je al iets positiefs van deze crisis voor je onderneming kan oppikken, dan is het dat technologie ons helpt. Probeer je social distancing maar eens voor te stellen zonder de apps die we vandaag tot onze beschikking hebben om op afstand met familie, vrienden, collega’s of klanten te communiceren.  

Peter Hinssen, technologie-ondernemer en auteur, verwoordt het kort en krachtig: “De coronacrisis is een soort van 'digitale stresstest' voor bedrijven”. Naast de ondersteuning die wij vanuit VLAIO bieden voor je meest urgente noden, willen we je ook helpen om de digitale toekomst van je kmo voor te bereiden. 

Jo Bultreys
Je moet nu van de nood een deugd maken en nadenken over de lange-termijn-kansen die digitalisering in het algemeen en Artificiële Intelligentie in het bijzonder jou bieden. 
Jo Bultreys
VLAIO Programma-adviseur AI & Cybersecurity

AI-steun is er ook voor kmo's

VLAIO heeft van de Vlaamse overheid aanzienlijke extra subsidiemiddelen ter beschikking gekregen om organisaties te ondersteunen bij het opzetten van AI-projecten. Dat die middelen uitsluitend voor grote bedrijven, of innovatieve startups, bestemd zijn, is een misvatting. Frequent zien onze bedrijfsadviseurs Vlaamse kmo’s die via AI-projecten hun product, proces of dienst verbeteren, of zelfs compleet heruitvinden. En op die manier de positie van hun onderneming versterken, marktaandeel winnen, hun efficiëntie verhogen, enz.” 

Wij helpen jou met je AI-plannen

Ben je een kmo met een idee voor een AI-project? Dan kunnen wij je verder helpen. VLAIO fungeert graag als sparringpartner bij de voorbereiding van jouw lange-termijn-strategie. Weet je minstens welke data je nodig hebt? En heb je er ook toegang toe, of kan je ze verkrijgen? Dan wijzen wij je graag de weg naar relevante AI-knowhow in Vlaanderen en mogelijk ook naar subsidies vanuit het Vlaams Beleidsprogramma. Je hoeft niet te wachten tot fysieke afspraken opnieuw kunnen, we plannen met plezier een video-conferentie in. Stuur een mailtje naar jo.bultreys@vlaio.be.

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart tijdens en na de coronacrisis. Op www.vlaio.be/heropstart vind je alle belangrijke adviezen en nuttige tips gebundeld. 

Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank. Blijf op de hoogte van nieuws door je in te schrijven op de VLAIO corona-update voor bedrijven en door FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.