Deadline om Handelshuurlening aan te vragen nadert

Publicatiedatum
Ondernemingen die door de coronamaatregelen moeilijkheden ondervinden om hun handelshuur te betalen, kunnen beroep doen op de handelshuurlening. Deze maatregel loopt nu stilaan ten einde. Aanvragen kunnen nog ingediend worden tot 30/06 (20u) en moeten bevestigd worden door de verhuurder voor 07/07 (20u).
vrouw met mondkapje aan het shoppen

Wat is de handelshuurlening?

Door de federale coronamaatregelen moesten heel wat ondernemingen hun zaak tijdelijk verplicht sluiten, waardoor zij moeilijkheden ondervinden om de huur van hun handelspand te betalen. Om deze ondernemingen te ondersteunen werd in juli 2020 het systeem van handelshuurlening in het leven geroepen. De handelshuurlening is gebaseerd op een vrijwillige overeenkomst tussen huurder en verhuurder: de verhuurder scheldt minimaal 1 maand huur kwijt, en de Vlaamse overheid zal vervolgens enkele maanden huur voorschieten d.m.v. een lening aan de huurder (via PMV/z-Leningen). De uitbetaling gebeurt rechtstreeks aan de verhuurder.

Deadline: 30 juni 2021

Deze maatregel loopt nu stilaan op z'n eind. Aanvragen kunnen nog ingediend worden tot en met 30 juni 2021 (20u) en dienen door de verhuurder bevestigd te zijn voor 7 juli 2021 (20u)

Vragen en aanvragen

Aanvragen voor een handelshuurlening of bemiddeling zijn mogelijk via www.vlaio.be/handelshuurlening. Hier vind je ook alle informatie over dit steuninstrument.

Vragen stellen kan via de VLAIO ondernemerslijn 0800 20 555 – whatsapp of telefonisch – of via info@vlaio.be.
 

 

Jouw bedrijf tijdens de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen tijdens de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.