Handelshuurlening nu ook voor eventsector

Publicatiedatum
Ondernemingen uit de eventsector, die gebouwen huren om bijvoorbeeld materiaal te stockeren, kunnen nu ook de handelshuurlening aanvragen.
lege stoelen op een event

Moeilijkheden om de huur te betalen door de coronacrisis

Handelshuurleningen zijn bedoeld voor huurders die moeilijkheden hebben om de handelshuur te betalen. Dat is nu zeker het geval voor ondernemingen in de eventsector. Zij huren vaak gebouwen of loodsen om materiaal te stockeren. Concreet zal de Vlaamse overheid ook voor hen 2 maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden kwijtscheldt. Het maximumbedrag voor de lening bedraagt 35.000 euro.

Een aanvraag voor een handelshuurlening kan je via www.vlaio.be/handelshuurlening indienen tot 1 oktober 2020. Check eerst hier of je voldoet aan alle voorwaarden.

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart na de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.