Data engineer (tot 8/05)

Publicatiedatum
VLAIO is via Smals op zoek naar een Data Engineer voor een contract van onbepaalde duur. Ontdek deze boeiende job en solliciteer voor 8 mei!

Functiecontext

VLAIO heeft de voorbije twee jaar sterk ingezet op data. Momenteel zijn we met ons data-lakehouse een van de koplopers binnen de Vlaamse overheid. De nieuwe cloud-architectuur die we uitbouwden in Azure werd als ‘state of the art’ omschreven in de onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement over COVID-19 steunmaatregelen voor ondernemers.

Je komt dus in een innovatieve omgeving terecht, waar je alle kansen krijgt om je expertise in te zetten en bij te leren. Als data-engineer sta je mee in voor de verdere ontwikkeling van het VLAIO data-lakehouse en randapplicaties. Je gaat aan de slag in Azure Data Factory en Azure Databricks (Python, Pyspark & SQL) om nieuwe databronnen te integreren en in de juiste vorm beschikbaar te stellen volgens de noden van de gebruikers.

Wie zijn wij?

VLAIO is een dynamisch agentschap dat volop de kaart trekt van innovatie, data en digitalisering om de bedrijfsvoering en de klanten maximaal te ondersteunen. Voor de coördinatie en vormgeving daarvan doen we beroep op een 50-tal enthousiaste collega’s die samen de afdeling Data & Interne Innovatie vormen. Ze staan in voor VLAIO-brede ondersteuning op vlak van interne innovatie, ICT en data. 

Binnen die afdeling maak je als Data engineer deel uit van het Competentie centrum Data, dat een 15-tal collega’s telt. Samen ontwikkelen en onderhouden ze het VLAIO-data domein. Het team zorgt voor een brede ontsluiting van data in een centrale state of the art cloud infrastructuur en creëert op basis daarvan analyses en (geavanceerde) data toepassingen zoals automatische labeling, fraude detectie, Power BI rapportering, …

Wie ben jij?

Je bent een constructief ingestelde teamspeler met gevoel en passie voor data. Daarnaast beschik je minstens over: 

  • een tweetal jaar ervaring met ETL en/of data engineering; 
  • een degelijke technische kennis van:
    • Python/Pyspark Dataframes 
    • Kennis van SQL & ETL/ELT Flows
    • Dataconcepten en modelleringsmethodiek (Kimball);
  • een bachelor diploma, bij voorkeur in de informatica. Als je niet over een bachelor diploma beschikt, maar kan aantonen dat je door ervaring een gelijkwaardige expertise hebt opgebouwd, dan kan je ook solliciteren voor deze functie. 

 Niet vereist, maar wel een pluspunt in de selectie als je 

  • Ervaring hebt met CI/CD en/of DevOps;

Collega's beschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe digitale toepassingen te verkennen. Je bent leergierig en werkt klantgericht. Verder spreek en schrijf je vlot Nederlands en begrijp je uitstekend Engels.

Wat zal je doen?

Jouw voornaamste verantwoordelijkheden als Data engineer zijn:

  • zorgen dat de databronnen die VLAIO nodig heeft in de juiste vorm en geschikt formaat beschikbaar gesteld worden in het VLAIO-datalake;
  • zorgen dat alle software-code om data beschikbaar te stellen volgens de afgesproken standaarden ontwikkeld wordt en op de juiste manier gedocumenteerd wordt;

Een greep uit jouw takenpakket:

  • ELT: Je brengt beschikbaar gestelde data bij elkaar en organiseert en modelleert die in het VLAIO-datalake. De gegevens komen uit verschillende bronnen en je werkt daardoor vaak op verschillende platformen. 
  • Data engineering: Je koppelt, organiseert en ontsluit data. Zo kunnen collega’s er effectief en gemakkelijk gebruik van maken. Hiervoor ontwikkel je scripts en algoritmes in Python & PySpark.
  • Afstemming: je overlegt met collega’s uit jouw team en met gebruikers om helder te krijgen welke noden en prioriteiten er zijn op vlak van data-bronnen en om te bepalen wat het gewenste formaat is om de data in te ontsluiten.
  • CI/CD: Je zorgt voor optimale afstemming tussen softwareontwikkeling en productiebeheer. Je zet hiervoor in op doorgedreven automatiseren en het continu meten van de prestaties van onze applicaties.
  • Volgt de recente technologische evoluties rond data engineering op en waar relevant zorg je dat die ingang vinden bij VLAIO. 

Werken voor VLAIO via Smals

Bij Smals werk je aan innovatieve ICT-projecten en diensten voor werk, gezin en gezondheid. Je werk heeft een positieve maatschappelijke impact voor burgers en ondernemers. Dankzij opleiding, projecten en diensten met een hoge technische complexiteit bouw je een unieke domeinkennis uit. Als werkgever staat Smals garant voor een gezond evenwicht tussen werk en privé. We geven eerlijke kansen, ongeacht je leeftijd, afkomst of overtuiging. Smals is al veertien jaar op rij één van de Belgische Top Employers.

Smals zal je voor onbepaalde duur detacheren bij VLAIO. 

Wat bieden we je aan?

Als tandem bieden Smals en VLAIO je een competitief loon met nog een aantal extralegale voordelen:

  • maaltijdcheques; 
  • een bedrag in je pensioenplan bij Smals, de zogenaamde tweede pijler;
  • de mogelijkheid om een gratis hospitalisatieverzekering bij Ethias te nemen;
  • terugbetaling volledige woon-werkverplaatsing met het openbaar vervoer
  • Je krijgt 28 dagen verlof en naast de wettelijke feestdagen ben je ook nog vrij op 11/07, 02/11, 15/11 en in de periode tussen kerst en nieuwjaar. 

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team, met mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen in het kader van de digitaliseringsstrategie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.  

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden (38u/week) en kan telewerken, zowel van thuis als vanuit een van de vijf Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, die allen op wandelafstand van een station gelegen zijn.  

Het hoofdkantoor ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte. Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. 

Waar zal je werken?

Je vaste plaats van tewerkstelling bepaal je in overleg met je leidinggevende. Het wordt een administratief centrum in één van de Vlaamse provinciehoofdplaatsen of het hoofdkantoor in Brussel. Ongeacht je plaats van tewerkstelling, kom je minstens eenmaal per week naar het hoofdkantoor in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Jouw ingezonden cv en motivatiebrief worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij VLAIO. Als je weerhouden wordt op basis van de cv-screening nodigen we je uit voor een jurygesprek bij VLAIO waarin we peilen naar jouw motivatie, persoonlijke en technische competenties. Dat jurygesprek vindt plaats op woensdag 18 mei (datum onder voorbehoud).

Als je na het jurygesprek weerhouden wordt, volgt er nog een finaal gesprek met Smals waarin naast motivatie en kennis vooral verloning en extralegale voordelen aan bod komen. Als je uiteindelijk geselecteerd wordt, krijg je een contract als bediende bij Smals aangeboden.

Wil je solliciteren voor deze functie?

Mail je cv en een motivatiebrief ten laatste op zondag 8 mei naar Isabelle.Joye@vlaio.be.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen. 
Heb je een handicap? We voorzien aanpassingen tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan de selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon van deze vacature. We zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kan deelnemen aan de selectie. 

 

Graag meer info?

 

Delen: