Dag van de Wetenschap dit jaar in teken van innovatie

Publicatiedatum
Een leven zonder wetenschap en technologie? Dat is er één zonder auto, zonder medicijnen, zonder bril en zonder smartphone. Moeilijk in te beelden, toch?! Dagelijks creëren tal van onderzoekers nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Tijdens De Dag van de Wetenschap, op zondag 24 november 2019, ontdek je wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan.
jongetje met VR-bril

Wat is er te doen?

Tijdens de Dag van de Wetenschap mag je binnenkijken in verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Daar tonen knappe koppen hun ontdekkingen via een workshop, demo, expo of lezing. Of nog leuker: ze laten je er zelf mee aan de slag gaan.

Zoek op deze pagina wat er allemaal op het programma staat in jouw provincie of gemeente!

Ontdek de toekomst

Op De Dag van de Wetenschap ontdek je niet alleen hoe wetenschap en technologie ons leven vandaag al beïnvloeden, je krijgt ook te zien hoe ze dat morgen zullen doen. Maak kennis met de allerlaatste ontdekkingen, de nieuwste nieuwigheden en de meest recente innovaties. Klaar om een blik op de toekomst te werpen?

123 organisaties nemen deel

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties. In totaal nemen er 123 organisaties deel aan de Dag van de Wetenschap.