Corona hinderpremie wordt sinds 6 april aangevuld met premie per sluitingsdag

Publicatiedatum
Ondernemers die tot 5 april de corona hinderpremie hebben gekregen, krijgen daarna automatisch 160 euro per verplichte sluitingsdag. *LAATSTE UPDATE: donderdag 16 april 10:00*

Vanaf 6 april 2020 tot het einde van de coronamaatregelen geldt dat alle ondernemingen en zelfstandigen die tot en met 5 april de corona hinderpremie hebben gekregen, automatisch 160 euro krijgen per verplichte sluitingsdag die samenvalt met een normale openingsdag, zoals die van toepassing was vóór 14 maart 2020. 

Als je recht had op de corona hinderpremie, hoef je daarvoor dus geen nieuwe aanvraag te doen. Als de verplichte sluitingsmaatregelen worden opgeheven, wordt het bedrag vanaf 6 april tot het einde van de maatregelen in één keer betaald.

Update 16 april 2020: We starten vanaf 19 april met de uitbetalingen van de dagpremies voor de periode van 6 t.e.m. 19 april. De daaropvolgende periode wordt betaald vanaf 3 mei.

De corona hinderpremie is belastingvrij.

 

Blijf op de hoogte 

Blijf op de hoogte van ons VLAIO-nieuws over de coronacrisis en de steunmaatregelen voor Vlaamse ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief. Het nieuws op www.vlaio.be/corona verschijnt ook op onze FacebookTwitter of LinkedIn

 

Delen: