Brexit veerkrachtsubsidie verlengd tot september 2022

Publicatiedatum
Goed nieuws! De Brexit veerkrachtsubsidie is met een jaar verlengd. Ondervind jouw bedrijf (rechtstreeks of onrechtstreeks) de impact van Brexit? Nog tot september 2022 kan je deze steun aanvragen.

Verlenging

De subsidie helpt Vlaamse kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen die importeren of exporteren naar de UK en getroffen zijn door Brexit. Je kan steun krijgen voor het inwinnen van kennis bij een externe dienstverlener en/of de eigen personeelskost.

Deze maatregel is nu verlengd: Je kan nog tot september 2022 jouw aanvraag indienen.

Ook versoepeling

Naast deze verlenging van de indieningstermijn, werd deze subsidie recent ook versoepeld. Het volstaat nu om bij je aanvraag alleen eigen kosten in rekening te brengen. Ondernemers zijn dus niet langer verplicht om advies in te kopen bij een externe dienstverlener. Dit bleek voor heel wat ondernemers een drempel te zijn die hen ervan weerhield deze belangrijke steun aan te vragen.

Alle info over deze subsidie vind je via vlaio.be/brexit

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO, of stel je vraag aan onze #Brexithelpdesk via brexit@vlaio.be. Specialisten van Enterprise Europe Network, Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat!