bizLocator wil grootste zoekmotor voor professioneel vastgoed zijn

Publicatiedatum
Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), de nv ORIS en inmiddels meer dan 50 gemeentebesturen en intercommunales hebben zich geëngageerd om het webplatform bizLocator uit te bouwen tot de grootste zoekmotor voor professioneel vastgoed in Vlaanderen. Het online platform, dat ondernemers helpt in hun zoektocht naar een passende bedrijfslocatie, zag het daglicht in 2013 na een oproep van het Agentschap Innoveren & Ondernemen in samenwerking met ORIS nv. In juni 2018 werd het subsidieproject succesvol afgerond en recent hebben de deelnemende partners een nieuwe overeenkomst ondertekend. bizLocator telt inmiddels al meer dan 3.700 panden.

Op vrijdag 8 februari 2019 zetten VLAIO en ORIS nv de handtekening onder een overeenkomst van onbepaalde duur waarin beide partijen stellen dat ze zich zullen blijven inzetten om het platform te laten groeien.

bizLocator.be toonde initieel het aantal deelnemende, lokale besturen met telkens per gemeente het aanbod professioneel vastgoed. Vandaag is de website uitgegroeid tot een volwaardige zoekmotor met ruim 3.700 panden en meer dan 200 professionele aanbieders. Via bizLocator.be kan de ondernemer rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder en kan men rekenen op deskundig advies rechtstreeks bij de deelnemende besturen. 

Mark Andries, administrateur-generaal VLAIO: “Als ondernemer is het niet makkelijk een goede bedrijfslocatie te vinden. Met bizLocator brengen we daar verandering in. In enkele kliks krijg je een overzicht van het aanbod in Vlaanderen. Maar je kan ook heel gericht lokaal zoeken. Samen met onze partner ORIS nv creëren we zo een sterke, nieuwe dienstverlening voor de Vlaamse ondernemer.”

Matthias Colman, Project manager ORIS: “Samen met Vlaio willen we van bizLocator het grootste platform voor professioneel vastgoed maken. En dankzij onze samenwerking en die met de lokale besturen kunnen we de ondernemers optimaal bereiken met één overzicht voor het aanbod en deskundig advies.”

Handdruk bezegeld overeenkomst
vlnr Franky Deleu, Mark Andries en Luc Rosseel

Tussen VLAIO en Oris werd onder andere het volgende overeengekomen

  • ORIS werkt een  kader uit om het aanbod professioneel vastgoed zo kwalitatief mogelijk te maken (bv. door contracten of afspraken met de aanbieders)
  • De partners van bizLocator stellen op een neutrale manier vestigingsinformatie ter beschikking om op die manier bij te dragen aan “de juiste onderneming op de juiste plaats”
  • VLAIO doet de nodige inspanningen  om de positionering en zichtbaarheid van bizLocator ten aanzien van de potentiële gebruikers te optimaliseren
  • VLAIO zal het gebruik van bizLocator bij potentiële nieuwe partners aanmoedigen

bizLocator voor de lokale overheid

Voor overheden is dit platform meer dan alleen ondernemingsvriendelijke dienstverlening. VLAIO wil met bizLocator ook een instrument ontwikkelen dat het ruimtelijk-economisch beleid ondersteunt. Zo krijgt een gemeente toegang tot een actueel overzicht van vraag en aanbod. Toekomstige trends worden in kaart gebracht. Zo kan een gemeente betere beslissingen maken ten gunste van de ondernemer.

Met de lokale besturen sluit VLAIO telkens ook een samenwerkingsovereenkomst af. De lokale besturen die al participeren zullen een samenwerkingsovereenkomst toegestuurd krijgen. Lokale besturen die geïnteresseerd zijn om in te stappen in bizLocator  kunnen contact opnemen met VLAIO (claudia.degryze@vlaio.be)”

Over VLAIO

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doen we in samenwerking met tal van partners.

Over ORIS nv

ORIS nv, dochterorganisatie van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen, kortweg CIB Vlaanderen, brengt digitale dienstverlening tot bij de vastgoedprofessional. Het ontwikkelt hiervoor verschillende applicaties en webservices. bizLocator is een van de toepassingen in hun portefeuille.

Vragen?

Claudia De Gryze, Bedrijfs- en omgevingssteun VLAIO - claudia.degryze@vlaio - 0498 32 05 41
Karolien Goossens, communicatie VLAIO - karolien.goossens@vlaio.be – 0486 68 50 39
Matthias, Colman, product owner Oris - matthias.colman@orisnv.be  - 09 243 10 20  

Groepsfoto met betrokken partijen
vlnr Luc Rosseel, Franky Deleu, Jan Jassogne en Mark Andries