Eén jaar VLAIO Netwerk Nieuwjaarsevent – filmverslag

Publicatiedatum
Op 22 januari hebben we het nieuwe jaar feestelijk afgetrapt én het eenjarig bestaan van het VLAIO Netwerk gevierd. Want ook in 2019 zet VLAIO zich ambitieus en gedreven in voor alle ondernemers in Vlaanderen.

Op 22 januari hebben we het nieuwe jaar feestelijk afgetrapt én het eenjarig bestaan van ons VLAIO Netwerk gevierd. Want ook in 2019 zet VLAIO zich ambitieus en gedreven in voor alle ondernemers in Vlaanderen. Deze uitdaging gaan we aan samen met onze netwerkpartners. Enkele honderden genodigden lieten zich niet afschrikken door het barre weer en zakten af naar BOZAR om daar te luisteren naar de beleidsvisie van minister Muyters. 

Philippe Muyters
Iedereen in het VLAIO Netwerk versterkt de klant, de klant zijn onze bedrijven.
Philippe Muyters
Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport
Samen bereiken we meer

Bouwen we samen een (kaarten)huis van vertrouwen?

Onze kersverse leidend ambtenaar Mark Andries deed een maideninterview met gastvrouw Goedele Wachters. Practice what you preach? Na het sofagesprekje mocht onze AG meteen zijn samenwerkingsvaardigheden testen met enkele moedige vrijwilligers uit de zaal. Deze bleken een mooie representatie te zijn van ons netwerk: partners van De Blauwe Cluster, Voka, VDAB, Arteveldehogeschool en UNIZO creëerden samen teams ‘No Name’ en ‘De Kanaries’. Eerst probeerden ze een balletje door een doolhof te krijgen, daarna een kaartenhuis te bouwen. 

De ondernemer zit vaak met een hoop vragen en weet niet wat ermee te doen. Daarvoor vernieuwde we de VLAIO front office, en daarvoor hebben we ons VLAIO Netwerk nodig. Onze partners helpen vragen te beantwoorden en ondernemers te begeleiden.
Mark Andries
Mark Andries
leidend ambtenaar VLAIO
kaartenhuis van vertrouwen

Alle vrijwilligers werden beloond met een goodiebag vol Vlaamse producten die tot stand gekomen zijn dankzij samenwerking tussen verschillende partners.

De kracht van samenwerking

De Vlaamse overheid zet de komende jaren volop in op digitalisatie en AI, en daarom hadden we ook Jo De boeck van Imec uitgenodigd om ons daarover meer te vertellen. We willen binnen het VLAIO Netwerk sterk samenwerken met als doel Vlaamse ondernemingen naar een hoger niveau te tillen. Voor inspiratie luisterden we tenslotten naar de keynote van samenwerkingsexpert Edwin Kaats van Common Eye.
 

We eindigden het nieuwjaarsevent met een walking dinner. Het ideale moment om uitgebreid kennis te maken met tal van partners. 

Bedankt iedereen om er een inspirerende en gezellige avond van te maken!

Netwerkevent receptie en dinner
 

Ontvang nieuws van VLAIO Netwerk

Abonneer je op onze nieuwsbrief door op deze pagina bij 'Blijf op de hoogte' jouw mailadres in te vullen.