Online infosessie (Zoom): Cybersecurity

Deze opleiding is erkend door het ITAA: E0075/2020-10 (erkenning: KVABB) voor 3 vormingsuren.

1 op 2 Vlaamse kmo's komt in aanraking met cybercriminaliteit. 1 op 8 wordt daadwerkelijk slachtoffer met onbruikbare ICT systemen tot gevolg. Niet alleen grote ondernemingen, maar zeker ook kleinere ondernemingen en zelfstandigen worden het slachtoffer van cyberaanvallen zoals phishing, ransomware, hacking, CEO-fraude en facturatiefraude.

Praktisch

Datum
Tijdstip
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
Locatie
Online

Als jouw onderneming slachtoffer wordt, kan de impact zeer groot zijn: dagenlang niet operationeel, gegevens voor altijd kwijt, grote financiële verliezen, imagoschade, kosten van herstel van systemen en gegevens, … Dus hier geldt zeker beter voorkomen dan genezen. Bovendien zal aandacht voor de cyberveiligheid van je onderneming ook vertrouwen scheppen bij klanten en leveranciers.

Het goede nieuws is bovendien dat je door een aantal eenvoudige acties en beperkte investeringen de cyberveiligheid van je onderneming reeds sterk kunt verbeteren. Het is daar dat we je tijdens dit webinar mee op weg willen helpen. We zullen je een duidelijk kijk geven op de bedreigingen die zich stellen en samen overlopen welke maatregelen je kan nemen om uw onderneming te beschermen en het digitaal vertrouwen in je onderneming te versterken. Daarbij zullen we een onderscheid maken tussen niet-technische maatregelen (zoals phishing mails herkennen, sterke paswoorden en tweestapsverificatie, zich beschermen tegen verschillende online oplichtingsvormen, veilig thuiswerken, incident management, cyberverzekeringen) en technische maatregelen (zoals back-ups, updates, antivirussoftware, firewalls, access management). Dit alles op een heel toegankelijke wijze. Je moet zeker geen IT-specialist zijn om dit alles te begrijpen en er mee aan de slag te gaan. Tevens zullen we je wegwijs maken naar handige tools en steunmaatregelen op maat van kmo’s. Tot slot bespreken we de meest voor de hand liggende risico's en welke maatregelen je eenvoudig (zelf) kan nemen. De overheid steunt Vlaamse kmo’s financieel. Je zal zien in hoeverre je je kosten kan recupereren.

De ondernemer die inzet op digitale weerbaarheid, heeft alvast een slim antwoord op deze trend.

Cyberveiligheid hoeft geen hocus pocus voor IT nerds te zijn. Het is de verantwoordelijkheid van elke bedrijfsleider en medewerker.

Deelnameprijs
€ 48,40 incl. btw
Organisator
Zeker van je zaak

Praktisch

Datum
Tijdstip
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
19.00 - 22.00 uur
Locatie
Online