Market access day 2024

Enterprise Europe Network Vlaanderen, Wallonië en Brussel nodigen je uit op de MARKET ACCESS DAY 2024, georganiseerd in het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in samenwerking met het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Directoraat-Generaal Handel van de Europese Commissie (DGTrade).

Dit event is afgelopen

Waarom deelnemen?

Market Access Day 2024 MAD zal Belgische bedrijven en economische actoren de kans geven om meer te leren over de kansen en uitdagingen van het EU-handelsbeleid, met inbegrip van de vrijhandelsovereenkomsten met derde landen en instrumenten zoals het Access2Markets-platform.

Access2Markets is een portaalsite waar exporteurs en importeurs uit de EU gedetailleerde informatie kunnen vinden over: tarieven, oorsprongsregels, belastingen en aanvullende heffingen, invoerprocedures en -formaliteiten, productvereisten, handelsbelemmeringen en handelsstroomstatistieken, zodat u de beste bron of exportmarkt voor uw producten kunt vinden.

Free Trade Agreements Vrijhandelsovereenkomsten nemen de douanerechten en administratieve rompslomp weg waarmee Europese bedrijven te maken hebben als ze naar bepaalde landen exporteren. Bedrijfsdeskundigen zullen getuigen over hoe zij in de praktijk hebben geprofiteerd van het zakendoen in vrijhandelslanden zoals Canada, Korea en Japan. De ambassadeur van Nieuw-Zeeland bij de EU en de [vertegenwoordiger van DG Handel] zullen debatteren over de voordelen van de meest recente vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland, die op 1 mei 2024 in werking is getreden.

Voor wie?

Market Access Day 2024 Market Access Day 2024 richt zich uitsluitend op Belgische bedrijven, bedrijfsorganisaties, professionals en anderen die geïnteresseerd zijn in de internationalisering van hun producten en diensten.

Mis deze kans niet om jouw bedrijf naar nieuwe internationale hoogten te brengen. Schrijf je vandaag nog in voor Market Access Day 2024 en maak jouw weg vrij naar grenzeloos succes!

Alle presentaties en workshops zijn in het Engels.

Organisator
Enterprise Europe Network Vlaanderen, Wallonië en Brussel

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Herman Teirlinck gebouw Havenlaan 88 1000 Brussel