Inspiratiesessie QRM voor de grafische sector

Is de planning van een drukkerij echt zo complex of specifiek? Of maken we onszelf maar iets wijs? Biedt Quick Response Manufacturing (QRM) een uitweg? Ontdek het samen met VIGC en SIRRIS via online inspiratiesessie op vrijdag 19 januari.

Dit event is afgelopen

Omschrijving

Ontdek de kracht van Quick Response Manufacturing (QRM) voor drukkerijen: efficiëntie, betrouwbaarheid en groei!

Planning is een problematiek die we nog steeds niet volledig onder controle hebben. Het vraagt veel van een organisatie om het productieproces in de hand te houden. Quick Response Manufacturing (QRM) zou een oplossing kunnen bieden voor de behoefte aan flexibiliteit, snelheid en klantgerichtheid die elke drukkerij zijn concurrentiepositie zal versterken.

Kunnen wij binnen de grafische sector net zoals in andere sectoren QRM toepassen om onze ‘complexe’ processen te vereenvoudigen? In deze inspiratiesessie zullen we de problematieken in planning bespreken en al een aantal oplossingen aanrijken

Wat zal hierbij zeker aan bod komen?

  • Kortere doorlooptijden (50%-90%): Hoe kan de tijd tussen het ontvangen van een bestelling en de levering verminderd worden?
  • Grotere leveringsbetrouwbaarheid: Hoe kunnen we betrouwbare leveringsbeloften maken en deze vervolgens nakomen?
  • Minder verborgen kosten: Hoe kunnen we door optimalisatie van processen en het verminderen van verspilling, kosten minimaliseren?
  • Grotere klantentevredenheid: Sneller leveren en betrouwbare service zullen ontegensprekelijk leiden tot hogere tevredenheid!
  • Meer betrokkenheid bij de werknemers: Hoe creëren we een cultuur van betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij onze werknemers?
  • Snellere productontwikkeling: Hoe nieuwe producten sneller ontwikkelen en op de markt brengen?
  • Minder kwaliteitsproblemen en herbewerking door de nadruk te leggen op efficiënte processen en kwaliteitscontrole.

Quick Response Manufacturing (QRM) gaat natuurlijk verder dan enkel de topic planning aan te pakken. Misschien zijn er ook verschillende routings nodig om tegemoet te komen aan de verschillende klanteneisen? Of misschien is een betere betrokkenheid van de medewerkers aangewezen?

Kortom, door te investeren in QRM kan het bedrijf het concurrentievermogen vergroten, kosten verminderen en tegelijkertijd de tevredenheid van zowel klanten als medewerkers verhogen. Het is de sleutel tot een succesvolle en wendbare toekomst in de steeds veranderende zakelijke omgeving.

Schrijf je nu in voor deze gratis inspiratiesessie en ontdek wat Quick Response Manufacturing (QRM) voor uw bedrijf kan betekenen.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van VLAIO bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Deelnameprijs
Gratis
Organisator
VIGC i.s.m. Sirris
Thema's

Dit event is afgelopen