Inspiratiebezoek Beauvent: de energietransitie in de praktijk!

De energietransitie is zoals het een maatschappelijke transitie betaamt: een ‘meerjarentransitie’ waarbij verschillende stakeholders, organisatiemodellen en gewoontes gewijzigd worden en ruimte bieden aan een nieuwe manier van werken. De coöperatie Beauvent wil dan ook zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in duurzame energie. Momenteel realiseren ze met meer dan 8000 coöperanten duurzame projecten in wind, zon, WKK (warmtekrachtkoppelingen) en warmtenetten. Laat je inspireren door hun vele projecten en ga met hernieuwde energie aan de slag met de duurzaamheidstransitie in je eigen onderneming.

Dit event is afgelopen

Bij de energietransitie spreken we van een verschuiving en omvorming van ons huidige (fossiele) energiesysteem naar een decentraal en koolstofarm systeem. Die nieuwe energievoorziening steunt dan zoveel mogelijk op hernieuwbare energiebronnen. Binnen die transitie moeten we volgens de VREG naar een meer decentrale productie, opslag en verbruik van energie. Dat kadert binnen internationale akkoorden zoals het klimaatakkoord van Parijs, maar eveneens binnen de wettelijke doelstelling van de Europese Unie om tegen 2050 als Europa klimaatneutraal te zijn.

Beauvent werd opgericht op 21 juni 2000 waarbij men in 2005 operationeel werd met het leveren van groene stroom aan zo’n 1150 gezinnen. Om een beter inzicht te krijgen in hoe een energiecoöperatieve werkt, hoe zij de energietransitie mee in de praktijk omzetten en wat dat kan betekenen voor jouw onderneming, nodigen we jou graag uit voor deze rondleiding!

Doelgroep

Dit bezoek staat open voor een breed publiek, maar richt zich specifiek tot duurzaamheidsverantwoordelijken, energieverantwoordelijken, verantwoordelijken operations en bij uitbreiding ook COO’s met een affiniteit voor de energietransitie.

Programma

  • 9.15 uur: Aankomst
  • 9.30 uur: Korte inleiding door Voka West-Vlaanderen
  • 9.35 uur: Voorwoord door Beauvent
  • 9.55 uur: Bezoek incl. vragen
  • 11.05 uur: Vrijblijvend afsluitend drankje
  • 11.35 uur: Voorzien einde

We starten met het welkomstwoord en de inleiding bij het kantoor van Beauvent waarna we een kleine verplaatsing maken richting de stookplaats van het warmtenet Oostende.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sarah Spenninck.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Gratis
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Beauvent Zandvoordestraat 500A 8400 Oostende