Hoe kan artificiële intelligentie jouw kmo ondersteunen?

Veel Vlaamse kmo's plukken vandaag al de vruchten van artificiële intelligentie, kortweg AI. Toepassingen zoals de automatische analyse van markttrends, automatische verwerking van boekhoudkundige documenten of optimalisaties van het productieproces kunnen heel wat kosten helpen besparen. In deze opleiding ontdek je hoe artificiële intelligentie ook jouw kmo kan ondersteunen.

Dit event is afgelopen

Veel kmo's zien een groot potentieel in het gebruik van artificiële intelligentie. Daarom willen ze met deze technologie concreet aan de slag. Alleen is het niet altijd even eenvoudig om hiermee te starten en wordt er vaak op enkele muren gebotst zoals gebrek aan tijd of gebrek aan expertise. Tijdens deze sessies leer je hoe je hiermee omgaat en hoe een succesvolle integratie van artificiële intelligentie haalbaar is voor jouw kmo. 

In dit traject gaan we samen op zoek naar een goede AI-case voor jouw bedrijf. Tijdens de groepssessies deel je ervaringen en kennis met andere deelnemers. Daarnaast mag je rekenen op individuele coaching die jouw kmo helemaal klaarstoomt voor een succesvolle integratie van AI. We definiëren samen een haalbaar stappenplan om jouw AI-case te implementeren. Naast een technisch plan bekijken we ook welke expertise nodig is voor een succesvolle integratie.

Inhoud

Sessie 1: Algemene introductie tot AI en het AI-model canvas
Wat is de meerwaarde van artificiële intelligentie en internet of things en hoe wordt dit binnen bedrijven gebruikt? Tijdens deze sessie krijg je hiervan een algemeen beeld. Je krijgt ook alle uitleg over het AI-model canvas dat de basis vormt bij het vinden van een goede AI-case. Als afsluiter krijg je ook nog verschillende tools aangereikt om AI-cases te definiëren binnen jouw bedrijf. 

Sessie 2: Groepsdiscussie over use cases met AI
In de tweede sessie gaan we aan de slag met jouw gevonden AI-cases. Op basis van de groepsdiscussie zullen er verschillende aandachtspunten en bevindingen aan het licht komen. Met deze inzichten identificeren we low hanging fruit, valkuilen en uitdagingen.
  
Sessie 3: Persoonlijke coachingsessie om use cases verder te bespreken
In deze laatste sessie spar je een-op-een met experts. Na deze sessie ga je naar huis met een haalbaar plan om de geïdentificeerde use-case uitgewerkt te krijgen. Er wordt bekeken welke expertise er nodig is en hoe je deze op een haalbare manier kan inzetten om jouw doel te bereiken.

Sprekers

Toon Bogaerts, medeoprichter & CEO @ Rollo. Toon studeerde af in toegepaste elektromechanica, gevolgd door onderzoek in Artificiële intelligentie bij IDLab (UA imec).

Peter Hellinckx, professor Kunstmatige Intelligentie @ Universiteit Antwerpen, hoofd van het departement Elektronica-ICT & medeoprichter @ Rollo. Peter is ervan overtuigd dat AI niet alleen een tool is om betere inzichten te verkrijgen, maar ook een methodologie om jouw business model te verbeteren.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Zetel Antwerpen Margravestraat 12 2000 Antwerpen