Green Deal Anders Verpakt

Hogeschool-onderzoekers en ondernemers, vertegenwoordigers van steden & gemeenten, ... kunnen elkaar ontmoeten om creatieve innovatieve ideeën uit te wisselen rond de Green Deal.

Dit event is afgelopen

Verpakkingen zijn belangrijk. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt de Green Deal Anders Verpakt de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

Zo’n ketenverandering breng je niet alleen tot stand. Daarom nodigen we naast alle onderzoekers aan de hogescholen ook alle ondernemers, steden en gemeenten en andere kennisinstellingen uit die hierop willen inzetten. Om netwerking te bevorderen. Om vanuit je eigen onderneming een steentje bij te dragen aan dit proces. Om het verschil maken. Om samen noden te detecteren en ideeën over oplossingen af te toetsen. Om elkaar te inspireren over actuele en toekomstige projecten. En wie weet word je geprikkeld om deel te nemen aan de Green Deal Anders Verpakt?

Je merkt het vast: dit wordt super-interessant en hier mag je niet op ontbreken! Noteer nu de datum en uur in je agenda en laat ons weten dat jij ook aanwezig zal zijn.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Vlaamse Hogescholenraad i.s.m. OVAM, VIL, Comeos, Fevia Vlaanderen en DETIC

Dit event is afgelopen