Exportbeurs FIT

Het is nu of nooit! Maak die internationale plannen concreet en kom naar de Exportbeurs op 21, 22 of 23 juni in Brussels Expo.

Dit event is afgelopen

Een uniek programma

Je kan je persoonlijk programma samenstellen in functie van je sector of interesses.

Je krijgt de kans om:

  • tientallen leerrijke seminaries en workshops te volgen;
  • B2B afspraken met een van de honderden experten te boeken;
  • tientallen beursstanden te bezoeken;
  • lekker te eten en live te netwerken à volonté!

Stel je ondernemersvragen aan onze VLAIO-bedrijfsadviseurs

Ook de VLAIO bedrijfsadviseurs zijn aanwezig op de exportbeurs.

Kom naar de VLAIO workshops

  • 21/6 om 9.30 uur: De ideale financieringsmix voor ambitieuze start- en groeibedrijven - Iris Detavernier
    Het vinden van de juiste financiering is cruciaal om als start-up of scale-up te kunnen groeien en overleven.Tijdens deze workshop zal Iris een round-up geven van de belangrijkste financieringsinstrumenten om een zo realistisch mogelijke financieringsmix samen te stellen.
  • 22/6 om 9.30 uur: Hoe intellectuele eigendom je exportpotentieel versterkt - Elke De Rijck
    Wil je het buitenland veroveren met je goederen en diensten of wil je buitenlandse producten naar hier importeren en verkopen? Hou er rekening mee dat intellectuele eigendomsrechten een stok in de wielen kunnen steken. Het basisprincipe ‘vrijheid van handel’ is immers niet onbeperkt. Met intellectuele eigendomsrechten heeft de wetgever wettelijke monopolies gecreëerd waardoor de eigenaar van deze rechten producten of diensten exclusief kan commercialiseren en deze exclusieve exploitatie bovendien af kan dwingen tegenover derden. Maar omgekeerd kan je zelf uiteraard ook intellectuele eigendomsrechten verwerven die je marktpositie in het buitenland versterken. In dit seminarie krijg je een inzicht in de mogelijkheden die intellectuele eigendom voor je bedrijf biedt. Aansluitend ben je uiteraard welkom op onze stand om de mogelijkheden voor jouw bedrijf concreet te bespreken.

Maak kennis met het BAR-team

Aan de Brexit-beursstand helpen onze projectadviseurs je graag met het beantwoorden van al je vragen. Neem zeker deel aan de workshop ‘EU-VK akkoord in de praktijk: waar staan we na anderhalf jaar Brexit?’, die iedere dag plaatsvindt van 10.30 tot 11.15 uur. Daar worden de BAR-middelen nogmaals toegelicht. 

it jaar is er een speciale Brexit zone met de specialisten van VLAIO en FIT , Belgische douane, FAVV, Fevia, VLAM en de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel. Je kan al een afspraak boeken met de projectadviseurs van het VLAIO Team om advies op maat te krijgen.

Neem deel aan de workshops van EEN Vlaanderen

Ook het team van Enterprise Europe Network Vlaanderen is aanwezig met een beursstand en geeft enkele boeiende workshops:

  • 21/06: Europese steunmaatregelen voor intellectuele eigendom
  • 22/06: UKCA marking requirements for exporting goods to the UK
  • 23/06: De Europese Green Deal

Inschrijven kan tot en met 22 juni 2022.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 85
Organisator
Flanders' Investment & Trade (FIT)

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Paleis 1 - Brussels Expo Belgiëplein 1 1020 Brussel