Energietransitie in Scandinavië en Baltische Zee met focus op ontwikkelingen in offshore windenergie- en waterstofsector

Ervaar de vooruitgang van Finland op het vlak van hernieuwbare energie, in het bijzonder offshore windenergie, en waterstofproductie tijdens een vijfdaagse internationale missie. We organiseren vier bedrijfsbezoeken, ontmoetingen met tien bedrijven, een bezoek aan de Vaasa Energy Week en specifieke netwerkactiviteiten.

Dit event is afgelopen

Waarom een ‘fact-finding’ missie naar Finland?

  • Finland maakt deel uit van de Noordse regio, die het voortouw neemt in de ontwikkeling van hernieuwbare energie en gunstige natuurlijke omstandigheden heeft voor offshore windenergie, waardoor het een belangrijke speler is op gebied van energietransitie.
  • Het land kondigde onlangs ook de opening aan van een veilingronde voor offshore windenergie van 3 GW. Het land streeft ernaar om koolstofvrij te worden en zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit, met grootschalige plannen voor windmolenparken op zee en het potentieel om aanzienlijke hoeveelheden emissievrije waterstof uit de EU te produceren.
  • Krijg inzicht in de ambitieuze projecten die Finland onderneemt, de integratie van groene waterstof en de ontwikkeling van infrastructuur om deze overgang te ondersteunen, wat allemaal aansluit bij de EU-doelstellingen voor energiezekerheid en decarbonisatie.
  • Het biedt ook kansen om te leren van de aanpak van Finland om zijn geografische voordelen te benutten, zoals ondiepe offshore wateren die ideaal zijn voor de ontwikkeling van windenergie, en zijn bijdrage aan een transnationaal fijnmazig netwerk voor offshore-windenergie.
  • Bovendien laat het evenement de rol van Finland in de bredere Europese energiemarkt zien, waaronder de deelname aan initiatieven zoals de European Hydrogen Backbone, die tot doel heeft een concurrerende waterstofmarkt te creëren door middel van samenwerking en infrastructuurontwikkeling.

Lees meer over de ambities van Finland

Wat is een internationale Meet & Peek?

Dit initiatief is bedoeld om bedrijven van alle maturiteitsniveaus te inspireren door de beste praktijken en prestaties te tonen van de toonaangevende bedrijven die we bezoeken, waardoor de toepasbaarheid van deze praktijken tastbaar en haalbaar wordt. We hebben slechts 20 plekken beschikbaar om deel te nemen. Wacht dus niet om u in te schrijven!

Een bezoek aan de Vaasa Energy Week is inbegrepen

De jaarlijkse Vaasa Energy Week brengt energieliefhebbers van over de hele wereld samen om informatie uit te wisselen, op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de belangrijkste cases, hun netwerken uit te breiden en zaken te doen. De Energy Week richt zich op hernieuwbare energie, slimme energie, energie uit gas en energieopslag. Interessante onderwerpen zijn onder meer digitalisering, batterijen en opslag, circulaire economie, toekomstige slimme steden, energieregelgeving, bedrijven en innovatie.

Ontdek de Vaasa Energy Week

Prijs

Deelname aan de volledige week kost € 500 voor Vlaamse bedrijven dankzij de steun van VLAIO Industriepartnerschap en Flanders Investment and Trade. Andere bedrijven betalen € 900.

Dit bedrag is exclusief de volgende kosten: vlucht, hotels, maaltijden (tenzij gesponsord), openbaar vervoer en drankjes (tenzij gesponsord). Ook reis- en hospitalisatieverzekeringen vallen niet onder de deelnamekosten. Houd er rekening mee dat u uw vlucht en hotel zelf moet boeken. We zullen vluchtsuggesties geven, zodat we in groep kunnen opstijgen en vertrekken, het maakt ook het vervoer tussen de locaties makkelijker. Voor de hotels geven we u na inschrijving een groepstariefcode.

Deelnameprijs
500 euro voor Vlaamse bedrijven en andere bedrijven 900 euro
Organisator
Sirris

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Pori & Vaasta & Helsinki Pori & Vaasta & Helsinki 00101 Helsinki Finland