Digital Change Management

Een digitale transformatie is een complex proces en daarvoor is een goed change management nodig! Het is dé sleutel voor het meekrijgen van je medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken partijen digitale veranderingen verwelkomen en maximaal inzetten? Deloitte en Voka slaan de handen in elkaar voor deze kortlopende Digital Change Management opleiding. Tijdens 3 interactieve sessies leer je de bouwstenen en do's & don'ts van change management kennen en schrijf je een actieplan uit voor je huidige of toekomstige digitale transformatieproject.

Dit event is afgelopen

Programma

Sessie 1: Toelichting van het proces

In deze sessie vertrekken we van jouw concrete ervaringen met het al dan niet aanwezig zijn van principes van change management bij de implementatie van digitale technologieën. We benadrukken het belang van storytelling en bieden je tips & tricks op basis van jouw eigen casus.

Is er een digitaal transformatieproject in jouw bedrijf waar de principes van change management kunnen toegepast worden? Prima! Dan kan je meteen het geleerde daarop toepassen.

Heb je nog geen transformatieproject: geen nood, we hebben voldoende eigen voorbeelden en brainstormen graag met je mee over toekomstige projecten in jouw bedrijf.

Sessie 2: Toelichting van cases waar change management voor digitale toepassingen met hoge maturiteit is geïmplementeerd

In deze sessie bespreken we het laagdrempelig gebruik van digitale technologieën en hoe het transformatieproces werd aangepakt in andere bedrijven en/of overheden. We nodigen je uit om te discussiëren, om de échte verhalen te ontdekken en te reflecteren wat van toepassing is op uw context.

Je krijgt de kans om enkele ervaringsdeskundigen rond digitale transformatie aan de tand te voelen en hen uit te nodigen hun best practices te delen. Door te luisteren naar de ervaringen van anderen kan u de belemmerende factoren in jouw team of onderneming identificeren en hierop anticiperen.

Sessie 3: Actieplan

Op basis van de eerste twee sessies maak je een actieplan op zodat je concreet kan starten met het management van jouw digitale transformatie.

In het actieplan zal je niet enkel rekening houden met vandaag (‘today’) maar ook met ‘the day after tomorrow’. Change management eindigt immers niet nadat de digitale toepassing geïmplementeerd is en dient soms opnieuw geactiveerd te worden als er elementen in het ecosysteem veranderen (vb. wetgeving, nieuwe technologieën).

We dagen je uit om na te denken over de hypothetische situatie dat je over vijf jaar moet vaststellen dat de transformatie volledig is mislukt en aan welke factoren dit dan te wijten kan zijn?

Je krijgt enthousiaste feedback op jouw actieplan, door Voka, Deloitte Private en door de andere deelnemers in de groep. Al die expertise samen zorgt ervoor dat jouw actieplan meteen een stevige basis heeft.

Tot slot creëren we samen de ‘lessons learned’ en delen we dit met elkaar.

Doelgroep

Zaakvoerders, C-level, operations managers, HR managers, IT managers, projectmanagers, communicatiespecialisten en communicatiemanagers, Process engineers, Software implementation managers,..
 

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Vokabox Lammerstraat 18 9000 Gent