bijna lege horecazaak- foto van nathandumlao, unsplash

Versteviging van de bedrijfsvoering

Verstevig je bedrijfsvoering

Denk verder

VUCA-tijden: volatiel, onzeker, complex en ambigu. Als het acroniem al op één moment van toepassing was, dan nu wel. Niets is als voorheen. Economische activiteiten vallen stil, klanten zijn moeilijker bereikbaar, de marktsituatie is gewijzigd. Naast doorzettingsvermogen vergt het van onze Vlaamse ondernemers flexibiliteit en wendbaarheid. Werk- én veerkracht. 

Maar misschien zijn door de coronacrisis ook nieuwe opportuniteiten ontstaan. 

In het luik ‘verbeter jouw financiële situatie’ lag de focus op het creëren van ademruimte op korte termijn. Heb je de fundering van jouw onderneming op orde? Is je liquiditeitspositie geoptimaliseerd? Dan is dit hét moment om wat verder vooruit te kijken. Peter Drucker wist het al: “The best way to predict the future, is to create it.” En dus kijken we reikhalzend uit naar ondernemers die die handschoen oppikken. Want wanneer niets nog hetzelfde is als het voorheen was, kan je zelf meewerken aan hoe die toekomst er zou moeten uitzien. 

Je klanten zijn moeilijker bereikbaar. Je markt is gewijzigd. Dat vraagt om bijgestuurde businessmodellen, een aangepaste koers. Denk nog meer out-of-the-box en versnel je innovatie. Onderzoek nieuwe opportuniteiten via nieuwe partnerships. Onze bedrijfsadviseurs staan klaar om jou daarbij te begeleiden.

Kurt Peys
directeur VLAIO Team Bedrijfstrajecten

Kan je door versneld te innoveren tegemoet komen aan nieuwe noden van de klant? Volstaat business as usual of ontstaat nieuwe business uit unusual? En welke richting sla je dan best in? Bij die zoek- en denktocht wil VLAIO je helpen, en zo jouw bedrijfsvoering verstevigen.

Neem de mensen van Deusjevoo, actief in de behoorlijk zwaar op de proef gestelde evenementensector. Zij ontwikkelen een mobiele studio waarin je ongestoord én virusvrij kan (video)bellen. waterkoelers te maken die niet aangeraakt moeten worden. Of Aqualex, dat de coronacrisis aangreep om fors te investeren in een nieuwe lijn innovatieve waterkoelers die niet aangeraakt moeten worden. En dankzij een gloednieuwe, digitale 3D showroom, kunnen klanten vanuit ‘hun kot’ overtuigen. Het ambitieuze team van Byteflies gebruikt dan weer hun expertise rond medische wearables om samen met andere Belgische techbedrijven ijltempo een medische pleister te ontwikkelen die vanaf het najaar het coronavirus kan monitoren. Lees hier meer verhalen van Vlaamse ondernemers die creatief omspringen met de crisis.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: