bijna lege horecazaak- foto van nathandumlao, unsplash

Versteviging van de bedrijfsvoering

Laat je begeleiden

Goed om weten is dat je er als ondernemer niet alleen voor staat. VLAIO en haar partnernetwerk fungeren graag als kritisch klankbord bij je strategische denkoefening en heroriënteringszoektocht.

Bedrijfsadviseurs

De VLAIO bedrijfsadviseurs begeleiden je graag bij het heropstarten en heroriënteren van je businessactiviteiten. Wil je een andere, een nieuwe richting inslaan? Denk je dat het zinvol is om je business model aan te passen? Kan verdere digitalisering helpen? Zijn er bedrijfsprocessen die je moet bijsturen? Kan je jouw producten of diensten in een nieuwe markt aanbieden? Denk je aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten?

Begeleidingstrajecten via onze partners

VLAIO werkt samen met heel wat partners en experten. Misschien kan je wel coaching, advies of begeleiding op maat gebruiken bij de heropstart? Of wil je liever afstemmen binnen een netwerk?

In de VLAIO-databank voor coaching, advies & begeleiding vind je tal van individuele of groepstrajecten die door de overheid worden gesteund. Maak er gebruik van! 

In het kader van de coronacrisis lichten we hier 4 interessante trajecten van onze partners uit:

UNIZO biedt advies op maat

Een bedrijf opstarten of runnen loopt niet altijd van een leien dakje. Zeker niet in de huidige coronatijden. Misschien kan jij ook wel professioneel advies en begeleiding gebruiken? Een frisse kijk van buitenaf is immers altijd interessant, ook al ben je goed bezig. Met de juiste adviespartner sta je sterker in je schoenen en krijg je inzicht in jouw opportuniteiten. UNIZO helpt je om van jouw verhaal nóg een groter succes te maken of ondersteunt je wanneer je het moeilijk hebt.

Liantis

Individueel coachingtraject van 8 uren, verspreid over verschillende gesprekken. Het traject is gericht naar alle ondernemers. Tijdens dit  individueel coachingtraject helpt de coach de ondernemer een helder beeld te vormen van zijn situatie. De coach reikt handvatten aan waarmee de ondernemer zelf tot nieuwe inzichten kan komen. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden die de ondernemer en zijn zaak vooruit helpen

Zeker van je zaak

  • Wat: Oriëntatiegesprek – actieplan – tot 24u individuele begeleiding – infosessies – interactieve labs
  • Voor: (her)starters, groeiers, overlaters, overnemers, ondernemingen in moeilijkheden en alle ondernemingen bij belangrijke kantelmomenten
  • Waarover: klanten aantrekken, sales pitch verbeteren, een webshop ja/neen, nieuw businessmodel uitwerken, een “Plan B”, nieuwe marketingstrategie bepalen, tijdelijke liquiditeitsproblemen, overlaten of overnemen, nieuwe werkvormen, mobiliteit, leidinggeven op afstand, …
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: