Industrie 4.0

Advies en begeleiding

De Vlaamse overheid investeert in advies en begeleiding voor bedrijven met plannen op het vlak van industrie 4.0. Van inspirerende en oriënterende acties tot individuele subsidie dossiers. Grijp je kans!

Raadpleeg een bedrijfsadviseur

De bedrijfsadviseur van VLAIO is jouw eerste afspraak richting meer digitalisering en meer industrie 4.0 in jouw bedrijf. Op basis van zijn of haar expertise vormt de bedrijfsadviseur jouw ideale klankbord. Niet alleen wat de haalbaarheid van de plannen betreft, ook op het vlak van financiering en mogelijk interessante partners.

Maak gratis een afspraak

Ga langs bij een proeftuin

In de industrie 4.0-proeftuin kan je zelf aan de slag met nieuwe technologieën en concepten. Van conditie-gebaseerd onderhoud tot het werken met augmented reality en digitale werkinstructies. Ervaren experts geven je uitleg én verwijzen je door voor concrete acties.

Ontdek alle proeftuinen

Schakel de hogescholen in

Voor praktische kennis rond uiteenlopende industrie 4.0-thema’s kan je ook terecht in een van de tien Vlaamse hogescholen. Via het platform Blikopener organiseren ze eerstelijnsadvies, helpen ze je bij het scherp stellen van je noden én verwijzen ze je door naar geschikte partners voor verdere ontwikkeling.

Kijk op Blikopener

Vind een expert in VLAIO Netwerk

VLAIO beschikt over een uitgebreid netwerk van partnerorganisaties met vergaande expertise op het vlak van digitalisering, industrie 4.0 en aanverwante thema’s, zoals artificiële intelligentie en cyberveiligheid. Zij stellen hun ervaring en kennis ter beschikking via infosessies, masterclasses, workshops, opleidingen en netwerkmomenten.

Ontdek het aanbod van het VLAIO Netwerk

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: