kind speelt raket

Aanbod naar jongeren

Aanbod naar jongeren

Welke ondersteuning, informatie en instrumenten m.b.t. ontwikkeling van het ondernemende vermogen zijn er voor de jongeren zelf?

Sommige jongeren willen ontdekken of ondernemen een mogelijke optie is voor hen. Misschien kriebelt het om te ondernemen, maar voelen ze zich nog niet klaar voor de grote sprong. Deze jongeren kunnen voor ondersteuning oa. terecht bij 42 jeugdhuizen, verspreid over heel Vlaanderen. De jeugdhuizen met een werking rond ondernemerschap prikkelen jongeren, geven hen uitdagingen en begeleiden hen in het realiseren van hun ideeën. Een netwerk van organisaties en ondernemers dat mee aan de kar trekt versterkt nog de aangeboden ondersteuning.

Voor jongeren die al een stap verder zijn en overwegen om een eigen onderneming op te richten, is er online heel wat informatie te vinden. Informatie en hulpmiddelen waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Maar ook initiatieven waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.

Wat moet je doen om te starten? Een schat aan informatie voor jongeren die dromen van een eigen onderneming, die ondersteuning zoeken om met hun project vooruit te komen, die zoeken hoe de opstart van een eigen onderneming aan te pakken. Hier vindt de jongere ook uitleg over de verschillende sociaal-fiscale statuten en de verplichtingen na de start van het eigen bedrijf.

Wie kan de jongere verder helpen? Waar vindt de jongere ondersteuning om zijn idee verder uit te werken? Wie kan hem helpen om de haalbaarheid van zijn project te bekijken? Hoe kan hij een netwerk uitbouwen en verbreden? Waar kan hij terecht met allerlei vragen?

Heeft de jongere voldoende financiële middelen? Welke middelen zijn nodig om op te starten? Hoe kan hij zijn onderneming financieren? Hoe kunnen ouders financieel instappen? Waarop letten bij een financieringsaanvraag? Waar vindt hij financiële steun en subsidies?