Wijzigingen aan Corona compensatiepremie

De Vlaamse Regering heeft beslist om een Corona ondersteuningspremie van € 2.000 te voorzien. Deze extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de corona compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten. Meer informatie kan je raadplegen op www.ewi-vlaanderen.be/nieuws/verlenging-looptijd-hinderpremie-en-aanvullende-compensatiepremie. Deze maatregel is nog niet operationeel. We houden je op de hoogte.
Gewijzigd op
De Vlaamse Regering heeft beslist om een aanvullende compensatiepremie van € 2.000 te voorzien. Deze extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de corona compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten. Meer informatie kan je raadplegen op www.ewi-vlaanderen.be/nieuws/verlenging-looptijd-hinderpremie-en-aanvullende-compensatiepremie. Deze maatregel is nog niet operationeel. We houden je op de hoogte.
Gewijzigd op
Deze maatregel kan sinds 5 mei 2020 worden aangevraagd. De steunmaatregelen die de gemeenschappen en gewesten nemen in het kader van de coronacrisis zullen belastingvrij zijn in de personen- en vennootschapsbelasting. Ook de Corona compensatiepremie valt hieronder. Meer informatie kan je terugvinden in het 'Wetsontwerp houdende diverse dringende fiscale bepalingen ten gevolge van de COVID-19 pandemie', terug te vinden op dekamer.be.
Gewijzigd op
Deze maatregel kan momenteel nog niet worden aangevraagd. VLAIO streeft ernaar om de digitale aanvraagmodule begin mei online te zetten. Ook deze maatregel zal vrijgesteld zijn van belastingen. 
Gewijzigd op