Wijzigingen aan Innovatieclusters

Catalisti (de Vlaamse speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen) en Greenwin (de Waalse innovatiecluster voor duurzame technologieën) lanceerden samen met de regionale overheidsorganisaties VLAIO, SPW Recherche en Innoviris, 2 calls voor gezamenlijke innovatieprojecten tussen grotere bedrijven (chemie- en kunststofsector) en kennisinstellingen. Deadline voor call 1 is 28/01/2019 en voor call 2 is 29/04/2019. Voor meer info over de handleiding (met contactpersonen) en de aanvraagdocumenten zie: www.vlaio.be/nl/andere-doelgroepen/projecten-voor-speerpuntclusters/aanvraagprocedure.
Gewijzigd op
Speerpuntclusters krijgen financiële steun voor de uitvoering van bepaalde innovatieprojecten die aansluiten bij hun strategie. Momenteel loopt er een open call voor innovatieprojecten in de blauwe economie via de Blauwe Cluster (tot 1 februari 2019): zie www.blauwecluster.be/nieuws/open-call-voor-projecten. Zowel de clusterleden als niet-leden (deze bedrijven dienen zich dan wel hiertoe te engageren) kunnen deelnemen aan deze oproep.
Gewijzigd op
Het Agentschap Innoveren & Ondernemen stelt de 2e oproep voor Innovatieve Bedrijfsnetwerken open. Consortia van Vlaamse ondernemingen die rond een specifiek thema willen samenwerken, kunnen hun project indienen tot en met 12 december 2017. Meer info over de oproep is terug te vinden op www.vlaio.be/artikel/innovatieve-bedrijfsnetwerken . Het agentschap organiseert een infosessie over deze nieuwe oproep op maandag 6 november 2017 om 14 uur in VAC Gent.
Gewijzigd op