Wijzigingen aan Innovatiesteun bij Europese samenwerking (thematisch)

M-ERA.NET geeft steun aan ambitieuze, transnationale O&O-projecten rond materiaalinnovatie, met focus op energiegerelateerde toepassingen. De M-ERA.NET oproep 2021 staat momenteel open met als deadline 15 juni 2021. Zie nieuwsbericht Nieuwe oproep M-ERA.NET.
Gewijzigd op
1. De Eureka-clusters CELTIC-Next, EUROGIA, ITEA3, PENTAEURIPIDES en SMART hebben een gemeenschappelijke interesse vastgesteld in artificiële intelligentie in de verschillende domeinen. Deze clusters lanceren daarom samen met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties een Internationale oproep voor innovatieve projecten in het domein van artificiële intelligentie. Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten. Het internationale projectvoorstel wordt ingediend tegen ten laatste 28 juni 2021. Nadien is het nodig om een Vlaamse steunaanvraag in te dienen bij VLAIO (deadline 20 augustus 2021). De steunbeslissing wordt verwacht in januari 2022. 2. Neem je als onderneming samen met een Vlaamse onderzoekspartner deel aan een internationale call van het type ERA-Net COFUND, EUROSTARS, AAL, ECSEL of een partnership binnen Horizon Europe, dan wordt de basissteun voor een onderzoeksproject en voor een ontwikkelingsproject verhoogd met 15% (ipv 10%) en wordt ook de grens van de aftopping van het steunpercentage met 10% verhoogd. Meer info in het nieuwsbericht Meer steun voor bedrijven die met onderzoekspartner deelnemen aan internationale call.   
Gewijzigd op
ERA-MIN 3 geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond niet-energie en niet-landbouw gerelateerde grondstoffen, zoals bouwmaterialen, industriële en metaalhoudende mineralen. De eerste oproep staat nu open met als deadline 1 april 2021.
Gewijzigd op
Momenteel staan volgende oproepen open: 1. ERA-Net MarTERA geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond maritieme en mariene technologieën. De deadline voor de pre-proposals (uitgebreide samenvattingen) is 26 maart 2021 om 17 uur. 2. AAL (Active and Assisted Living) focust op ICT-projecten die de levenskwaliteit van ouderen verhogen. De deadline voor indiening op de AALwebsite én de verkorte Vlaamse projectaanvraag bij VLAIO is 21 mei 2021 om 17 uur. 
Gewijzigd op
M-ERA.NET geeft steun aan ambitieuze, transnationale O&O-projecten rond materiaalinnovatie, met focus op energiegerelateerde toepassingen. De M-ERA.NET oproep 2020 staat nog open tot 16 juni 2020, 12.00 u ’s middags. Voor meer info zie ww.vlaio.be/nl/nieuws/nieuwe-oproep-m-eranet-2020.
Gewijzigd op