Wijzigingen aan Innovatiesteun bij Europese samenwerking (thematisch)

Het SOLAR-ERA.NET Cofund 2 geeft steun aan Europese transnationale projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van zonne-energie. De projectoproep die nu open staat bevat 4 thema’s: geavanceerde industriële PV technologieën; opkomende PV-technologieën; gebouw en infrastructuur geïntegreerde PV en werking en diagnose van PV-installaties. De deadline voor de eerste fase (indiening Europees projectvoorstel) is 10 december 2021. Vervolgens dienen de geselecteerde projecten een Full Project Proposal in tegen 7 april 2022. Daarnaast moet je bij VLAIO nog een projectvoorstel (onderzoeksproject of ontwikkelingsproject) indienen (deadline 7 april 2022). 
Gewijzigd op
ITEA is een industriegedreven Europees ecosysteem voor collaboratieve R&D projecten die raken aan de brede thematiek van software-intensieve systemen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen in deze projecten zijn o.a. artificiële intelligentie, cyber security, smart cities, Industrie 4.0, slimme mobiliteit, gezondheidszorg en smart engineering. De beste projecten krijgen een Eureka! Label, waarmee de projectpartners elk in hun eigen land innovatiesteun kunnen aanvragen. De ITEA oproep 2021 staat nu open: de deadline voor de eerste fase (indiening Europees projectvoorstel) is 16 november 2021. Vervolgens dienen de geselecteerde projecten een Full Project Proposal in tegen 15 februari 2022. Daarnaast moet je bij VLAIO nog een projectvoorstel (onderzoeksproject of ontwikkelingsproject) indienen (deadline 20 mei 2022).
Gewijzigd op
De derde oproep van SUSFOOD2 heeft als doelstelling 'innovatieve oplossingen voor weerbare, klimaatvriendelijke en duurzame voedingssystemen'. Je kan bij VLAIO nog een projectvoorstel (onderzoeksproject) indienen tot 2 augustus 2021 (12 uur). Bij Susfood is de deadline 16 augustus. Dit is een gemeenschappelijke oproep met het ERA-net FOSC (Food Systems and Climate). Zie nieuwsbericht Derde oproep ERA-net SUSFOOD2.
Gewijzigd op
M-ERA.NET geeft steun aan ambitieuze, transnationale O&O-projecten rond materiaalinnovatie, met focus op energiegerelateerde toepassingen. De M-ERA.NET oproep 2021 staat momenteel open met als deadline 15 juni 2021. Zie nieuwsbericht Nieuwe oproep M-ERA.NET.
Gewijzigd op
1. De Eureka-clusters CELTIC-Next, EUROGIA, ITEA3, PENTAEURIPIDES en SMART hebben een gemeenschappelijke interesse vastgesteld in artificiële intelligentie in de verschillende domeinen. Deze clusters lanceren daarom samen met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties een Internationale oproep voor innovatieve projecten in het domein van artificiële intelligentie. Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten. Het internationale projectvoorstel wordt ingediend tegen ten laatste 28 juni 2021. Nadien is het nodig om een Vlaamse steunaanvraag in te dienen bij VLAIO (deadline 20 augustus 2021). De steunbeslissing wordt verwacht in januari 2022. 2. Neem je als onderneming samen met een Vlaamse onderzoekspartner deel aan een internationale call van het type ERA-Net COFUND, EUROSTARS, AAL, ECSEL of een partnership binnen Horizon Europe, dan wordt de basissteun voor een onderzoeksproject en voor een ontwikkelingsproject verhoogd met 15% (ipv 10%) en wordt ook de grens van de aftopping van het steunpercentage met 10% verhoogd. Meer info in het nieuwsbericht Meer steun voor bedrijven die met onderzoekspartner deelnemen aan internationale call.   
Gewijzigd op