BAN Vlaanderen

Laatst gewijzigd op 2 jul 2021 (Alle wijzigingen)

Samengevat

Voor wie
starters & kmo’s uit bepaalde sectoren
Voor wat
investeringen
Risicokapitaalfinanciering (aandelenparticipatie)
gemiddeld tussen € 25.000 en € 250.000

Wat houdt de maatregel in

Het Business Angels Netwerk Vlaanderen fungeert als bemiddelaar/coördinator tussen een netwerk van anonieme informele investeerders met relevante knowhow, de zogenaamde business angels, en beloftevolle ondernemingen. De vzw participeert zelf niet in deze ondernemingen. Het is aan de investeerder(s) zelf om te beoordelen al dan niet in zee te gaan met de onderneming (naargelang sector, bedrag, …). Door haar enorme contactenbestand kan de vzw de zoekende ondernemer zeer degelijk begeleiden en gidsen.

BAN Vlaanderen wordt financieel ondersteund door de Vlaamse overheid.

Wie komt in aanmerking

BAN Vlaanderen richt zich tot jonge, startende en groeiende ondernemingen. Projecten in de sectoren kleinhandel, horeca en projectontwikkeling worden niet gefinancierd.

BAN is actief in heel Vlaanderen.

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

De business angels investeren gemiddeld durfkapitaal tussen € 25.000 en € 250.000. Dit gebeurt meestal in de vorm van een aandelenparticipatie. 

Naast financiële steun, stellen zij ook hun jarenlange ervaring en expertise ter beschikking aan de ondernemer. Business angels hebben vaak uitgebreide netwerken van contacten en kunnen, omwille van hun reputatie bijvoorbeeld, klanten en leveranciers over de streep trekken.

Na enkele jaren van groei zal een “exit” gegenereerd worden en realiseren de business angels een meerwaarde op hun aandelen.

Cofinanciering

Wanneer je in zee gaat met een business angel via BAN Vlaanderen kan je de inbreng van de business angel aanvullen met de Cofinanciering van PMV/z.

Meer informatie over Risicokapitaal

Meer informatie kan je raadplegen in deze rubriek op onze website: Financiering > Mogelijke financieringsbronnen > Risicokapitaal-Venture-capital.

Een overzicht van andere risicokapitaalverschaffers actief in Vlaanderen kan je terugvinden in deze rubriek: Financiering > Overzicht risicokapitaalverschaffers.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen van deze maatregel en andere maatregelen in de Subsidiedatabank? Dat kan via de gratis 'Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank'.

Contact

Voor meer informatie kan je terecht bij BAN Vlaanderen of de provinciale projectcoördinatoren. Een overzicht van deze coördinatoren kan je terugvinden op de website www.ban.be/over-ban.

Afdeling / Dienst
Officenter
Adres

Hendrik van Veldekesingel 150/7
3500 Hasselt
België

Telefoon
E-mail
Website
Contactpersoon
Antwerpen/Kempen: Bart Jorissen
Telefoon
Contactpersoon
Oost-Vlaanderen/Brussel: Rik Van den Hende
Telefoon
Contactpersoon
West-Vlaanderen: Ignace Lootvoet
Telefoon
Contactpersoon
Limburg/Vlaams-Brabant: Jo Keunen
Telefoon